Juniper - czy warto czekać?

nabrU

Moderator
Jak już gadamy o cieście na pierogi to ja wstawie takie coś. Oczywiście Francja i R5 rządzą się swoimi (subiektywnymi) regułami, ale TMY może czuć się zagrożona:

1737056141705.png

nabrU

Moderator
Niska cena
Super wygląd (jak dla mnie)
V2L
Jedna z francuskich ikon motoryzacji

Sam mam chrapkę na ten samochód ;) I żeby było w temacie jest 100 razy ładniejszy od Jupitera :p

eimi

Pionier e-mobilności
Tak sobie próbuje wyszukać argumentów za wymiana na Junipera i jedynie to jestem ciekaw zawieszenia, ale na to trzeba poczekać na jazdy testowe.

Światła mi się nie podobają, chyba że przednie będą wyraźnie lepiej świecić i mieć wyższą rozdzielczość wtedy faktycznie jest to argument.

Wentylowane fotele i ekran z tyłu mi nie robią różnicy.

Wyciszenie dla mnie już jest ok. Audio też.

Manetki na plus w starym, choć z jedną manetka w Juniperze nie powinno być źle.

Wygląd świeższy który jeszcze się nie zestarzał to na plus przynajmniej w pierwszym roku, ale przód Junipera mi się totalnie nie podoba, zupełnie nie pasuje do bocznej linii. Tył muszę ocenić na żywo bo na niektórych zdjęciach wygląda słabo, na innych całkiem nieźle.

Mniejsza wnęka w tylnym bagażniku pod podłogą na minus w Juniperze. Podobno trochę większy frunk jakoś to rekompensuje.

Różnica w cenie biorąc pod uwagę koszt leasingu to wyjdzie minimum 30k.

Poczekam do czerwca aż będzie możliwość jazdy testowych, tak ciężko teraz powiedzieć czy jest lepszy, a przede wszystkim czy jest lepszy o 30k.

Gdyby chociaż zwiększyli prędkość ładowania/krzywa aby mieć te 200kw jeszcze przy 60% to byłby to solidny funkcjonalny argument.

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Drodzy forumowicze a może by zamknąć już ten wątek bo przypomina Hyde Park.
Lub chociaż ankietę podsumowująca “Czy warto…” bo brakuje tylko jeszcze instrukcji jak cerować skarpety.
A przy obecnych cenach nowych skarpet, to warto jeszcze cerować? ;)

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Mi się ten wątek bardzo podobał, a po zamknięciu go chlew zrobi się w innych, ja bym zostawił otwarty.
Jak pisałem mi się ten lifting baaaardzo podoba. Same plusy.
Jak ktoś szuka klasycznego piękna, to nie w suvach. Ale jeśli idzie o stronę techniczną to jest super.
W tych pieniądzach trudno o konkurencję. Gdybym nie miał nastolatka to bym mógł inaczej patrzeć na samochody bez ekranu z tyłu, ale mam i to zawsze wygrywa.
Rozumiem jednak punkt patrzenia innych.