Nagły spadek zasięgu

6a8

Posiadacz elektryka
Sprawdziłem w aplikacji. same zera. Co to jest wartownik? A sentry wyłączone.
Wartownik to polska nazwa dla sentry.
Ja miałem kiedyś podobny incydent, wjechałem do garażu, zostawiłem uchylone okno, i chyba włączony nawiew. Zająłem się opróżnianiem bagażnika, i później po prostu zamknąłem garaż, bez zablokowania samochodu. Stał tak chyba z 3 dni, jak włączyłem aplikację to dostałem powiadomienie o niskim poziomie naładowania. Chyba zeszło do 4%, ale zdążyłem w porę :) Brak blokady prawdopodobnie nie pozwolił na sen, ale w zasadzie to wentylacja się wyłącza jak kierowcy nie ma, ale to otwarte okno mogło coś dodatkowo namieszać ? Od tego czasu - bardziej się pilnuję.

RUSTYBIRD

Zadomawiam się
Wartownik to polska nazwa dla sentry.
Ja miałem kiedyś podobny incydent, wjechałem do garażu, zostawiłem uchylone okno, i chyba włączony nawiew. Zająłem się opróżnianiem bagażnika, i później po prostu zamknąłem garaż, bez zablokowania samochodu. Stał tak chyba z 3 dni, jak włączyłem aplikację to dostałem powiadomienie o niskim poziomie naładowania. Chyba zeszło do 4%, ale zdążyłem w porę :) Brak blokady prawdopodobnie nie pozwolił na sen, ale w zasadzie to wentylacja się wyłącza jak kierowcy nie ma, ale to otwarte okno mogło coś dodatkowo namieszać ? Od tego czasu - bardziej się pilnuję.
czyli jak samochód nie zostanie zamknięty kartą czy aplikacją to tak dużo zżera?

Michal

Moderator
czyli jak samochód nie zostanie zamknięty kartą czy aplikacją to tak dużo zżera?
Masz skonfigurowana aplikacje w telefonie? Jeśli zostawił byś otwarte auto, to dostałbyś powiadomienie o tym, że było otwarte.
Daj ten vin

RUSTYBIRD

Zadomawiam się
Masz skonfigurowana aplikacje w telefonie? Jeśli zostawił byś otwarte auto, to dostałbyś powiadomienie o tym, że było otwarte.
Daj ten vin
mam aplikację. A auto faktycznie było otwarte.
VIN: 5YJ3E7EB6KF335379
Wiem że dual motor i w sumie tyle. Mail ?

6a8

Posiadacz elektryka
Nawet przy otwartym - nie powinien, po to jest usypianie. Ale w moim przypadku musiało dojść do niekorzystnej kombinacji okoliczności. Dlatego wspominam o takim przypadku, telefon w tym okresie - nie miał internetu, dlatego nie dostałem od razu powiadomienia :confused:

Michal

Moderator
dzięki, to już znalazłem wcześniej po wpisaniu w neta. ale to jest ogłoszenie z Holandii sprzed 2 miesięcy. Mogli napisać co chcieli. Ja potrzebuję wiedzieć dane od źródła.
Wyszukaj w google Tesla Vin decoder. Nic mądrzejszego nie wymyślimy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Wylacz wartownika/sentry. Zamknij auto i sprawdz. Moze tez byc tak ze aku 12V jest slaby i auto caly czas go laduje i dlayego tak spada glowna bateria HV.
Masz starszy model bez pompu ciepla. Jesli aku 12v nie byl wymieniany to juz czas. Ja bym go wymienil zapobiegawczo, bo moze byc tak ze nahle wysoadzie.