Bo ciągnie z grzałek niemiłosiernie.I jedno i drugie.
A czemu na bakier?
Efekt w testówce - zimą zasięg jak w Zoe 40 kWh....
Czyli grubo poniżej 200 km.
Last edited:
Bo ciągnie z grzałek niemiłosiernie.I jedno i drugie.
A czemu na bakier?
7 na styk oblecisz, zostaną pojedyncze %, a1/a2 nie.Czy zimą też dajesz radę trzymać 125 kmh na tempomacie i zrobić Warszawa Gdańsk bez ładowania?
LR AWD, LR RWD ma z plus 30-50km. Dużo zależy od warunków na drodze, mokro i zimno, może być problem z dojechaniem.7 na styk oblecisz, zostaną pojedyncze %, a1/a2 nie.
Według tesli LR rwd ma +24km zasięgu. Skalując tą różnicę do realnego zimowego zasięgu wychodzi jakaś połowa, czyli w zasadzie nic. No chyba że tesla jest zbyt skromna w podawaniu różnicy, ale o to bym ich nie podejrzewał.LR AWD, LR RWD ma z plus 30-50km. Dużo zależy od warunków na drodze, mokro i zimno, może być problem z dojechaniem.
Wg tesli z polskiej strony to jest różnica 629km vs 702km, czyli 73km, realnie będzie z tego połowa, czyli 30-40km.Według tesli LR rwd ma +24km zasięgu
chyba mierzyli przy 90km/h , albo jeszcze mniej , 443km dla RWDW testach z usa różnica jednak jakaś jest, ale tam jechali 110kmh do zatrzymania.
BTW ogromna różnica pomiędzy LG a Panasonic wynika z opcjonalnych felg w wersji LG AWD, więc spokojnie.
No nie, na kołach 18 jest 24km, na 19 11km. To co masz na głównej to porównanie AWD na 19 vs rwd na 18Wg tesli z polskiej strony to jest różnica 629km vs 702km, czyli 73km, realnie będzie z tego połowa, czyli 30-40km.
No ja tego u siebie nie widzę. Na moich dłuższych trasach latem mam zużycie rzędu 13,5-15 kWh/100km, a zimą 17-18 kWh/100km.Bo ciągnie z grzałek niemiłosiernie.
Efekt w testówce - zimą zasięg jak w Zoe 40 kWh....
Czyli grubo poniżej 200 km.
Parkujesz na mrozie, bez podgrzewania?No ja tego u siebie nie widzę. Na moich dłuższych trasach latem mam zużycie rzędu 13,5-15 kWh/100km, a zimą 17-18 kWh/100km.
Pewnie że ciągnie, pompa zacznie coś dawać po kilkunastu km, a ciepełko pewnie masz od startu.No ale ja mam pompę, to od grzałek nie ciągnie![]()