Łoooo Matko co tu się działo od poniedziałku

Zrobiłem wpis na 27st a teraz mamy 48st i oprócz gorącej rozmowy na temat kosztów omówiliście już kilka innych tematów. Przeczytałem wszystko i z chęcią bym się przyłączył do kilku dyskusji bo lubię rozmawiać.... ale napiszę tylko tyle
trasy to nie tylko jazda po S czy A, a całość łącznie ze zjazdami, parkingami i trochę miasta, dojazd do celu.
Warszawa-Wrocław
temp -5, 120km/h na tempomacie, wiatr słaby 2-3km/h z S i zużycie 28kWh/100
Droga powrotna temp. już +8 i przy mocno nie ekonomicznych prędkościach zużycie 22 kWh/100
Środa
Wrocław-Kraków
temp. rosnącą 0-4st, wiatr SW 2km/h, tempomat 145 To jest A4 więc 145 na tempomacie nie oznacza takiej średniej na trasie, sporo hamowań regen, praktycznie nie używam zwykłego hamulca i dynamiczne przyspieszania. Śr. z trasy 110km/h. Zużycie na ekranie 25/100
Piątek
Kraków-Wrocław
temp. rosnącą 3-6, wiatr SSW 3km/h, tempomat 150km, średnia z trasy 125km/h, zużycie 25,9/100
Edit: 3 dorosłych na pokładzie + walizki
Celowo piszę o tych trasach z tego tygodnia ze względu na to że przez cały tydzień warunki były podobne,
sucho, wiatr bardzo słaby z kierunku S-SW, różne temp.
czyli temp. -5 to mi wyszło na tą chwilę zużycie +40% vs temp 10-15st
Temp 0-5st to +10% vs 10-15st
Przy podobnych prędkościach, warunkach i trasach.
TMY LR AWD z 2024. Koła 19' opony 255/45 zimowe hankook iON icept suv, które mają indeks zużycia energii C. Ciśnienie 2.8 na rozgrzanych.
Czekam na kolejne -temp.