Pożary samochodów spalinowych

ztsgusz

Pionier e-mobilności
Taa, to tak samo jest jak się pojawia artykuł o kosmicznych rachunkach za prąd po tym jak ktoś założył pompę ciepła do starego nieocieplonego domu ze starymi grzejnikami. Oczywiście informacja o tym że dom nieocieplony a założona pompa zbyt słaba jest gdzieś na szarym końcu albo nie ma jej w cale.

Ale wtedy to już można dać popis EKOLOGIA, kopciuchy najlepsze, elektrykiem 100 km kosztuje 2137 zł itd.
I oczywiście brak informacji o tym, że wcześniej tyle samo albo niewiele mniej ktoś płacił za węgiel do kopciucha. Przy zbyt słabej pompie ciepła można jeszcze też napisać o tym jak to dom jest niedogrzany w zimie i ktoś ratuje się np. paleniem w kominku.

jak w elektrycznej ciężarówce zapalą się hamulce albo naczepa to i tak wyzwiska idą w elektryfikacje i wszędzie 1000 komentarzy z nabijania się EKOLOGIA!!
Jeżeli chodzi o komentarze to w takiej sytuacji (gdy pojawiają się idiotyczne komentarze niezwiązane z treścią) jest spore prawdopodobieństwo że na hasło "elektryczna ciężarówka", "samochód elektryczny", "elektryfikacja", "pompa ciepła", itd. uruchomiły się ruskie trolle i spora część komentarzy nie pochodzi nawet z polskich adresów IP: https://forum.elektrowoz.pl/threads/kampania-przeciwko-ev-nabiera-na-sile.5189/page-92#post-203546

Last edited:

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Taa, to tak samo jest jak się pojawia artykuł o kosmicznych rachunkach za prąd po tym jak ktoś założył pompę ciepła do starego nieocieplonego domu ze starymi grzejnikami. Oczywiście informacja o tym że dom nieocieplony a założona pompa zbyt słaba jest gdzieś na szarym końcu albo nie ma jej w cale.

Ale wtedy to już można dać popis EKOLOGIA, kopciuchy najlepsze, elektrykiem 100 km kosztuje 2137 zł itd.
ostatnio jakaś mi wyskoczyła restauracja co pracuje tylko sezonowo, właściciel nagrał rolkę w której narzeka na ceny prądu po założeniu PV i że chodzą mu tylko lodówki i nic więcej a na fakturze którą pokazuje jest "zużyto 420kW" xDDDDD ach te złe panele, pobierają prąd zimą

Beep21

Posiadacz elektryka
A daj spokój, ja już nawet nie czytam tych bzdur o panelach bo mi ręce opadają - wszędzie wszyscy specjaliści naokoło mi opowiadają że PV już się nie opłaca, że to strata pieniędzy - a ja tu kurde na nowych zasadach płacę rocznie 500-1000 zł za prąd, przy pompie ciepła, aucie elektrycznym, klimatyzacji itd. Wtedy oczywiście jest tekst "a bo wydałeś 100 tyś (gdzie oczywiście wydałem dużo mniej) i to się nigdy nie zwróci" i weź tłumacz, żadnym argumentem nie dociera. A najlepsze jest to że jeszcze 3 lata temu mieszkałem w bloku i miesięcznie od jesieni płaciłem za gaz + prąd po 500+ zł

p.j.s

Posiadacz elektryka
A daj spokój, ja już nawet nie czytam tych bzdur o panelach bo mi ręce opadają - wszędzie wszyscy specjaliści naokoło mi opowiadają że PV już się nie opłaca, że to strata pieniędzy - a ja tu kurde na nowych zasadach płacę rocznie 500-1000 zł za prąd, przy pompie ciepła, aucie elektrycznym, klimatyzacji itd. Wtedy oczywiście jest tekst "a bo wydałeś 100 tyś (gdzie oczywiście wydałem dużo mniej) i to się nigdy nie zwróci" i weź tłumacz, żadnym argumentem nie dociera. A
Ja w takich przypadkach też już nic nie tłumaczę, bo druga strona i tak "wie lepiej". Ja mam święty spokój.
Prawda jest też po części taka, że sporo ludzi ma źle dobrane pompy ciepła do nieocieplonych domów i Ci najgłośniej krzyczą. Nie przeliczyli, nie sprawdzili i teraz mają pretensje do całego świata a nie do siebie. Fizyki się nie oszuka - określona ilość ciepła musi być dostarczona do budynku.

A żeby było na temat wątku:

eSUBA94

Posiadacz elektryka
A daj spokój, ja już nawet nie czytam tych bzdur o panelach bo mi ręce opadają - wszędzie wszyscy specjaliści naokoło mi opowiadają że PV już się nie opłaca, że to strata pieniędzy - a ja tu kurde na nowych zasadach płacę rocznie 500-1000 zł za prąd, przy pompie ciepła, aucie elektrycznym, klimatyzacji itd. Wtedy oczywiście jest tekst "a bo wydałeś 100 tyś (gdzie oczywiście wydałem dużo mniej) i to się nigdy nie zwróci" i weź tłumacz, żadnym argumentem nie dociera. A najlepsze jest to że jeszcze 3 lata temu mieszkałem w bloku i miesięcznie od jesieni płaciłem za gaz + prąd po 500+ zł
ja obrałem taktykę że trakuje już wszystkich jak płaskoziemców, szkoda nerwów i czasu

arc

Fachowiec
uruchomiły się ruskie trolle i spora część komentarzy nie pochodzi nawet z polskich adresów

Tam trafiłem na artykuł o olbrzymich kosztach pompy ciepła. Oczywiście brak jakichś danych czy to pompy czy co najważniejsze domu i jakieś nieznane mi miasteczko "Silesia" w którym miała miejsce sprawa.

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
PC 11 kW Styczeń 25r 800 kWh. Glownie w 90% w taniej taryfie. Kilka stówek za całokształt grzania bez oszczędzania.Rok temu bylo 900 ; 2 lata temu 750.
.To jak EV 7 lat z ok 600 wydalem na serwis na 3 auta ten obiwiazkowy . Z hotelami moze 1500? Ale to na wlasne życzenie

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
A kojarzycie duży pożar na parkingu (podziemnym?) sprzed 2-3 dni, w Poznaniu chyba? Co tam było?