Ładowanie w hotelach - nieśmieszny żart

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
I ty uwazasz ze hotel ktory liczy sobie 70zl za ladowanie, jest przyjazny klientowi czy nie ?
To zależy, gdybym był na tydzień w hotelu, to miło by było, gdyby ładowanie było gratis, przy jednodniowym pobycie - cena +-20% w stosunku do publicznej ładowarki byłaby dla mnie ok.
Ale generalnie na wyjazdach transport to mały procent wydatków, więc jakoś tak strasznie bym się tym nie główił, byleby nie było problemu z ładowaniem.

O właśnie, kolega o jedzeniu - to trochę jak ze śniadaniem, jak jest absurdalnie drogie w hotelu, to wolę iść gdzieś indziej, a jak w miarę przyzwoita cena - to na miejscu🙂

krzyss

Pionier e-mobilności
To zależy, gdybym był na tydzień w hotelu, to miło by było, gdyby ładowanie było gratis, przy jednodniowym pobycie - cena +-20% w stosunku do publicznej ładowarki byłaby dla mnie ok.
Ale generalnie na wyjazdach transport to mały procent wydatków, więc jakoś tak strasznie bym się tym nie główił, byleby nie było problemu z ładowaniem.

O właśnie, kolega o jedzeniu - to trochę jak ze śniadaniem, jak jest absurdalnie drogie w hotelu, to wolę iść gdzieś indziej, a jak w miarę przyzwoita cena - to na miejscu🙂
Za kazda dobe uzycia ladowarki 70.-
Drogo czy tanio ? Bo wymijajaco odpowiadasz.
Jesli jestes tydzien to co ? Hotel juz tak sie nachapie twojej kasy ze ma Ci cos dac za darmo ?
A sniadania po 45.- to drogo czy tanio ?

Ja jestem oszczedny, moge marudzic na ladowanie w trasie gdzie 1kWh kosztuje 4,3.-PLN ale jesli ktos jedzie w dane miejsce i zna cene a potem sie wywnetrznia ze NIE POLECAM HOTELU BO CHCA ZARABIAC… to jak bedzie kupowal FERRARI to napisze negatywa bo sprzedawca niemily, nie powiedzial ile kosztuje auto i przeplacilem…

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
Jesli jestes tydzien to co ? Hotel juz tak sie nachapie twojej kasy ze ma Ci cos dac za darmo ?

Ja jestem oszczedny, moge marudzic na ladowanie w trasie gdzie 1kWh kosztuje 4,3.-PLN ale jesli ktos jedzie w dane miejsce i zna cene a potem sie wywnetrznia ze NIE POLECAM HOTELU BO CHCA ZARABIAC… to jak bedzie kupowal FERRARI to napisze negatywa bo sprzedawca niemily, nie powiedzial ile kosztuje auto i przeplacilem…
No właśnie piszę, że to sprawa indywidualna. Mnie by to nie zabolało, bardziej parking za 80zł na dobę. Natomiast nie chodzi o to, że ma ktoś dać coś za darmo, bo to wszystko jest wkalkulowane w cenę, jeden hotel będzie uważał, że klient w elektryku mu się opłaci i da za darmo, inny nie. Dla mnie nie ma tu kontrowersji, podobnie, jak z basenem - zwykle jest za darmo, ale nie zawsze.

daniel

Señor Meme Officer
Ten hotel w Szklarskiej to Bergo ?
Jeśli pytasz mnie, to byłem na Kilińskiego 8. Przedostatnim razem parkowałem w garażu i było tam gniazdko dzięki czemu przyjemnie się korzystało z samochodu. Teraz też tam byłem, ale miejsce do parkowania było na zewnątrz i bez ładowania.
Dzwoniłem przed wyjazdem do Platinum, które jest niedaleko i jeszcze w jedno miejsce. Do Bergo nie udało mi się dodzwonić.
Nie liczyłem na jakąkolwiek ładowarkę w Szklarskiej i ładowałem się na PowerDot w Jaworze.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Zasadniczo to lubię jak w ofercie hotelu jest ładowarka i przeważnie nigdy za ładowanie nie musiałem płacić choć czasem trzeba się było mocno napocić. Będąc w Hiszpanii wybraliśmy sobie hotel Senator w Huelva, jedyne co powodowało pewien niepokój to opisy gości jak ciężko do tego garażu wjechać. Przyznam że rzeczywistość mnie przerosłan ale chęċ podpięcia się do auta zwyciężyła, mocno się spociłem podczas wjazdu i wyjazdu. na drugim biegunie hotel w Bania Luka chyba Courtyard gdzie do garażu podziemnego prowadziła winda a tam kilka ładowarek w cenie hotelu. Jedynie będąc w Brescia skorzystałem z parkingu podziemnego który był płatny 5 EUR ale ładowanie było już bezpłatne. Można było parkować przed hotelem ale tam nie było ładowarki. Jak widać modele biznesowe są różne, co mnie denerwuje w naszym kraju że hotel dogaduje się z operatorem ładowarek i stawiają mu ładowarkę na płatnym parkingu. W Czechach spaliśmy przy autostradzie parking był bezpłatny ale byla ładowarka jakiejś sieci dzięki temu mogłem się podpiąc pod AC aby rano wyjechać z pełną baterią . Reasumując albo ładowarka jest tylko dla gości hotelowych i jak hotel bierze za parking a ludzie chcą korzystać płacąc za ładowanie to taka polityka hotelu ale umieszczanie tej informacji na zewnątrz jako publiczne ładowanie, jest moim zdaniem, niestosowne. W Szwajcarii w Andermatt szukałem prądu bo na polu namiotowym nie było opcji. Przed najdroższym hotelem była ładowarka AC ale niestety zajęta. Poszedłem do recepcji zapytać o możliwość ładowania, nie byłoby problemu gdyby nie była zajęta i była ona niejako gratisowa, parking przed hotelem też. Była tez druga opcja parking podziemny ale tam tylko dla gości hotelowych. Znalazłem w zespole apartamentowców na podziemnym parkingu publicznym gdzie były płatne ładowarki. Z oszczędności po załadowaniu auta o godzinie 12 w nocy wyjechaliśmy z tego parkingu aby postawić auto przy namiocie.
Znaczy generalnie to co nam do tego jaki ktoś ma model biznesowy? Jego cyrk to i jego małpy! Zawsze można nie skorzystać !
PS: mnie denerwuję, wręcz wkurza (z naciskiem na „rwia”), że booking.com i Agoda nie mają informacji o ładowarce samochodów elektrycznych w obiekcie. Cena powinna być również ale sobie zadzwonię i zapytam.

Makus

Pionier e-mobilności

A przyczepiłeś się tego 70 jak rzep psiego ogona, mimo że faktyczna cena tego ładowania to 150. Są ładowarki na różnych płatnych parkingach, i każdy wtedy liczy koszt wraz z kosztem parkowania. Bo nie da się tej usługi rozłączyć. Jakby ładowanie kosztowało dyszkę, ale wjazd na parking 140 to też byś się podniecał, że najtańsza ładowarka w okolicy?

krzyss

Pionier e-mobilności
Znaczy generalnie to co nam do tego jaki ktoś ma model biznesowy? Jego cyrk to i jego małpy! Zawsze można nie skorzystać !
PS: mnie denerwuję, wręcz wkurza (z naciskiem na „rwia”), że booking.com i Agoda nie mają informacji o ładowarce samochodów elektrycznych w obiekcie. Cena powinna być również ale sobie zadzwonię i zapytam.
Mozna w Booking zaznaczyc zwby byla ladowarka. Problem w tym ze hotel zaznacza ze maja a realnie to ladowarka 300m od hotelu jakis GW w galerii.