No i jest kolejna podwyżka!

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Perf od LR niewiele się różni od strony technicznej, więc koszt produkcji jest podobny. Inne zawieszenia, koła + marketing i oprogramowanie.
W chwili gdy ja odbieralem swoja TM3P (grudzien 2020) a kolega tego samego dnia swoja TM3 LR byly roznice takie:
- ja dostalem baterie Panasonica 82 kWh, on LG 77kWh
- ja dostalem swiatla matrycowe, on zwykle
- u mnie kola 20", u niego 18"
- hamulce Brembo
- lotka na bagazniku i aluminiowe nakladki na pedaly
- tryb track czyli przede wszystkim mozliwosc wlaczenia napedu na tyl (odlaczenia FWD) --> zabawa zima
- te 10mm siedzenia nizej robi spora roznice (jezeli ktos lubi oczywiscie) --> mam 2 TM3 i roznica wbrew pozorom w jezdzie jest duuza

Jak na to, ze roznica pomiedzy modelami w NO wynosila 20k PLN przy zakupie - smiem twierdzic ze to byla swietna okazja.
Pewnie wiekszosc tej kasy zwroci sie przy sprzedazy auta i tak a co sie czlowiek przez ten czas nabawi (3,5s do setki) to jego.

Do tego jest nutka "ekskluzywnosci" - LR jezdzi po ulicach od zatrzesienia a Perf. jest raptem kilka :)

Bartosz

Pionier e-mobilności
w
W chwili gdy ja odbieralem swoja TM3P (grudzien 2020) a kolega tego samego dnia swoja TM3 LR byly roznice takie:
- ja dostalem baterie Panasonica 82 kWh, on LG 77kWh
- ja dostalem swiatla matrycowe, on zwykle
- u mnie kola 20", u niego 18"
- hamulce Brembo
- lotka na bagazniku i aluminiowe nakladki na pedaly
- tryb track czyli przede wszystkim mozliwosc wlaczenia napedu na tyl (odlaczenia FWD) --> zabawa zima
- te 10mm siedzenia nizej robi spora roznice (jezeli ktos lubi oczywiscie) --> mam 2 TM3 i roznica wbrew pozorom w jezdzie jest duuza

Jak na to, ze roznica pomiedzy modelami w NO wynosila 20k PLN przy zakupie - smiem twierdzic ze to byla swietna okazja.
Pewnie wiekszosc tej kasy zwroci sie przy sprzedazy auta i tak a co sie czlowiek przez ten czas nabawi (3,5s do setki) to jego.

Do tego jest nutka "ekskluzywnosci" - LR jezdzi po ulicach od zatrzesienia a Perf. jest raptem kilka :)
Mówiłem tylko różnicy w kosztach produkcji, a nie o zadowoleniu klienta. Bateria i światła były takie same w zależności od tego kiedy się kupowało. Reszta to drobiazgi jeżeli chodzi o różnicę w koszcie produkcji.

Last edited:

Szatan

Posiadacz elektryka
bo TM3 Per to tak naprawdę TM3LR z pakietem Performance tak jak można kupić zwykle BMW z M-pakietem :ROFLMAO:
jestem na 95% pewien, że LR i P rożnią się tylko wymienionymi pierdołami i napęd mają ten sam, nie opłacałoby się opracowywać specjalnie lepszego napędu gdzie LR już zapierdziela jak dzik z bootem, co widać gdzie wszystkie 3 auta mają ten sam napęd na tył.

Boko

Fachowiec
1637577807216.png

Jac3k

Posiadacz elektryka
Wygląda na to, że za niedługo będzie kolejna podwyżka. Sprawdzałem na innych krajach i u nas jest chyba najtaniej. Na przykład w CZ TM3 LR wychodzi 270tys.