kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

Filonski80

Fachowiec
Czy coś się zadziało w ofertach najmu długoterminowego w kontekście nowego programu? W chwili obecnej naprawiam diesla (wycieka olej) i chyba trzeba będzie kupić/wynająć trzecie auto na krótkie trasy. Słyszałem o niezłych ofertach Stelantisa? Czy ktoś z Was aktualizował wiedzę w tym temacie?

Vicek

Użytkownik
W Mleasing można dostać leasing konsumencki?
Co do ofert Stellantisa to robiłem wyceny u dealera na C3 i C3Aircross na osobę fizyczną. Kalkulator pozwalał na ratę od 330 zł. Aż sam koleżka się zdziwił. Czyli można pojeździć nowym C3 przez 2 lata za jakieś 15 kPLN plus ubezpieczenie.

Jeffero

Zadomawiam się
W Mleasing można dostać leasing konsumencki?
Co do ofert Stellantisa to robiłem wyceny u dealera na C3 i C3Aircross na osobę fizyczną. Kalkulator pozwalał na ratę od 330 zł. Aż sam koleżka się zdziwił. Czyli można pojeździć nowym C3 przez 2 lata za jakieś 15 kPLN plus ubezpieczenie.
Jak to 330zł, chyba że wkład własny max dofinansowanie 40k? I ciekawe ile realnie z tym ubezpieczeniem, bo może każą wziąć własne albo mają ogromną dopłatę za obsługę zewnętrznego.

Elon

Zadomawiam się
Jak to 330zł, chyba że wkład własny max dofinansowanie 40k? I ciekawe ile realnie z tym ubezpieczeniem, bo może każą wziąć własne albo mają ogromną dopłatę za obsługę zewnętrznego.
Wzialem teraz mleasing w podobnej racie, w tym pełny serwis i wszelkie koszty rejestracji, ubezpieczenie zewnętrzne (znacznie tańsze od tego co proponował mleasing) bez żadnej dopłaty.