Elon Piżmo oszalał. Co teraz z zakupem Tesli? Poczekać, bojkotowa, kupować mimo wszystko czy nic nie robić?

map

Fachowiec
Osobiście przestałem czytać „prasę”, jeśli to się jeszcze da tak nazwać. Ograniczyłem się do materiałów typowo technicznych, czy hobbystycznych, bo to co się wyprawia w szeroko pojętej przestrzeni medialnej to jest tragedia. Poczytam o EV, o sporcie, o jakiś innych duperelach, ale reszty nie tykam, bo jest taka ilość jadu, że naprawdę szkoda życia.

Jestem jeszcze wstanie skumać, że jakiś tam random jak ja ma zły dzień to sobie odbije negatywne emocje pod artykułami w komentarzach. Może żona go wkurza, może ma lipną robotę, może szef nim poniewiera, nie wiem. Jednak nie toleruje faktu, że ludzie, którzy piszą zawodowo, kreują informacje za pieniądze przestali odpowiadać za cokolwiek, przestali pisać o faktach, a zaczęli pisać tak, aby zadowolić reklamodawcę, nacechować odpowiednio wątek aby napuścić ludzi na siebie, mało tego zmieniają fakty pod siebie. Dramat, naprawdę dramat. Dlatego sam z siebie będę pisał pozytywnie o EV, bo czuję jak mi się sprawdza, jak mi się super fajnie tym jeździ i ile daje radości.

John

Zadomawiam się
Ja dalej podtrzymuję, że to jeden wielki trolling. Możesz się z tym nie zgadzać i ok. Każdy myśli po swojemu.

Do wszystkich jednak co ich Elon tak boli, który de facto nic nie zrobił prócz palnięcia kilku tekstów i gestów to co powiecie o kupowaniu aut z Chin? Nie wstyd kupować z Chin? Wiecie co Chiny robią z Nepalem od wielu lat? Znacie chińskie zapędy i podejście do praw człowieka? Masakry, mordy, zamykanie ust za niewygodne poglądy i sprzeciw względem władz w Pekinie. Chcecie to finansować? XD

To Internautom nie przeszkadza, ale Elon jest groźny? Bawi mnie to do łez jak ludzie mają namieszane w głowach. Jeżdżę Tesla po Europie, Niemcy, Austria, Włochy, Holandia. Nigdy nie spotkałem się z wrogim nastawieniem, a samych Tesli jest tyle, że aż dziw bierze jak są popularne poza Polską.
Ale jeszcze kilka miesięcy temu Musk wraz z Trumpem nie oddawał Ukrainy Rosji i nie wspierał jawnie AfD.
Media kłamią - to znaczy że czerpiesz wiedzę z niezależnego YT gdzie nikt YTberom za sensacje nie płaci? ;)

arcykot

Zadomawiam się
Dla tych lewicowo skrzywionych doszukujących się nazistowskich podobieństw ciekawostka

Zobaczcie kim najprawdopodobniej inspirował się gość "róbta co chceta"

map

Fachowiec
Ale jeszcze kilka miesięcy temu Musk wraz z Trumpem nie oddawał Ukrainy Rosji i nie wspierał jawnie AfD.
Media kłamią - to znaczy że czerpiesz wiedzę z niezależnego YT gdzie nikt YTberom za sensacje nie płaci? ;)
Nie interesuje mnie AfD totalnie, a co się dzieje na Ukrainie wiedzą tak naprawdę tylko ci co są bezpośrednio w to zamieszani.

Co zarobi realnie Trump też nikt nie wie prócz niego i jego najbliższego otoczenia. Skąd wiesz jaką mogą mieć strategię. Przeczytałeś o tym w Internecie, bo w telewizji powiedzieli, bo polski polityk komentował? Nie raz co innego jest przed kamerami i dla świata, a co innego w kuluarach. Nie sądzę aby kolejność była taka, że najpierw dowiaduje się opinia publiczna o planach działania, a potem dopiero się to dzieje. Moim zdaniem najpierw są działania, a potem mróweczki są o nich informowane lub nie. Ma to sens z czystego punktu logiki. Nie informujesz wroga lub konkurenta co mu zrobisz zanim mu to zrobisz. Ma to sens?

To tak jakbyś powiedział na boisku przeciwnikowi, że teraz zaatakujemy z lewej, więc tam się brońcie.

arcykot

Zadomawiam się
Ja dalej podtrzymuję, że to jeden wielki trolling. Możesz się z tym nie zgadzać i ok. Każdy myśli po swojemu.

Do wszystkich jednak co ich Elon tak boli, który de facto nic nie zrobił prócz palnięcia kilku tekstów i gestów to co powiecie o kupowaniu aut z Chin? Nie wstyd kupować z Chin? Wiecie co Chiny robią z Nepalem od wielu lat? Znacie chińskie zapędy i podejście do praw człowieka? Masakry, mordy, zamykanie ust za niewygodne poglądy i sprzeciw względem władz w Pekinie. Chcecie to finansować? XD

To Internautom nie przeszkadza, ale Elon jest groźny? Bawi mnie to do łez jak ludzie mają namieszane w głowach. Jeżdżę Tesla po Europie, Niemcy, Austria, Włochy, Holandia. Nigdy nie spotkałem się z wrogim nastawieniem, a samych Tesli jest tyle, że aż dziw bierze jak są popularne poza Polską.
Uczepili się Muska bo są wściekli że ktoś wreszcie głośno mówi o tych wszystkich absurdach kilka przykładów
-100 ileś tam płci
- mężczyźni udający kobiety dominują w damskim sporcie
- imigranci dostają zasiłki za nic z pieniędzy pracujących
- w Anglii gangi gwałcicieli z Pakistanu przez lata bez karne w imię poprawności politycznej
- klimatyczne szaleństwo np Niemcy zamykamy elektrownie atomowe po to żeby na potęgę spalać węgiel

Można by tak mnożyć bez konca

Trump i Musk głośno się przeciwstawiają tym lewicowym idiotyzmom

Dlatego tak siedli na niego bo to jest walka dwóch światów lewicowej utopi z normalnością. Poniżej link

Last edited:

Ronin78

Posiadacz elektryka
Czyżby czasami jednym z warunków obowiązujących WSZYSTKICH adeptów do NATO nie było do tej pory minimum 10 lat pokoju? Dlaczego mielibyśmy to zmieniać czy robić wyjątek?

Poza tym polecam kanał Teraz Chiny i prześledzenie tego co stało się z generatorami wysłanymi na ukrainę, deal taki że coś co zostało podarowane i miało pomóc w wojnie zostało sprzedane wrogowi. Przykład jeden z wielu czym ta wojna jest. Popieram Trumpa. On nie ma robić dobrze PL czy UE czy UA, on ma robić dobrze USA i to właśnie robi.

map

Fachowiec
Czyżby czasami jednym z warunków obowiązujących WSZYSTKICH adeptów do NATO nie było do tej pory minimum 10 lat pokoju? Dlaczego mielibyśmy to zmieniać czy robić wyjątek?

Poza tym polecam kanał Teraz Chiny i prześledzenie tego co stało się z generatorami wysłanymi na ukrainę, deal taki że coś co zostało podarowane i miało pomóc w wojnie zostało sprzedane wrogowi. Przykład jeden z wielu czym ta wojna jest. Popieram Trumpa. On nie ma robić dobrze PL czy UE czy UA, on ma robić dobrze USA i to właśnie robi.
Zgadza się, Trump jest dla USA, my się nie liczymy i chyba to jest logiczne. Logika podpowiada też trzymaj z silnym, bo bez jego wsparcia jesteś wystawiony na strzał. Kupujesz towar z USA masz jakieś nadzieje, że jednak jakieś tam bezpieczeństwo gwarantuje. U chinola masz tylko taniej i nic więcej. Nie oznacza to, że kupno od Chińczyka to coś złego, ale nie pluj na tego co trzyma władzę i jest sojusznikiem.

John

Zadomawiam się
@map - czyli myślimy na podstawie tego co Trump mówi i co Musk robi w ramach DOGE. Ty po prostu wierzysz ze to co mówi nie będzie tak wyglądało bo ma plan. Czas pokaże, faktycznie nie ma co dyskutować bo obaj nie wiemy, ale rozumiem Twoje podejscie.

Do ameryki może chcieć jak najlepiej, ale jeśli będziemy przytakiwać że każdy kraj może chcieć tylko jak najlepiej dla swoich i olać innych, to idziemy w stronę nacjonalizacji, a jestem za globalizacją więc nawet nie próbuję dyskusji światopoglądowej ciągnąć. (i czy np chcemy pomagać imigrantom czy zamknąć swój kraj dla swoich a inni niech sobie tam za granicą giną tylko dlatego że mieli pecha i urodzili się w innym kraju). Jeśli tu się nie zgadzamy to nie sądzie by jakakolwiek dyskusja kogoś przekonała, zwłaszcza widząc agresywny ton niektórych wypowiedzi.

map

Fachowiec
@map - czyli myślimy na podstawie tego co Trump mówi i co Musk robi w ramach DOGE. Ty po prostu wierzysz ze to co mówi nie będzie tak wyglądało bo ma plan. Czas pokaże, faktycznie nie ma co dyskutować bo obaj nie wiemy, ale rozumiem Twoje podejscie.

Do ameryki może chcieć jak najlepiej, ale jeśli będziemy przytakiwać że każdy kraj może chcieć tylko jak najlepiej dla swoich i olać innych, to idziemy w stronę nacjonalizacji, a jestem za globalizacją więc nawet nie próbuję dyskusji światopoglądowej ciągnąć. (i czy np chcemy pomagać imigrantom czy zamknąć swój kraj dla swoich a inni niech sobie tam za granicą giną tylko dlatego że mieli pecha i urodzili się w innym kraju). Jeśli tu się nie zgadzamy to nie sądzie by jakakolwiek dyskusja kogoś przekonała, zwłaszcza widząc agresywny ton niektórych wypowiedzi.
Ja nic nie myślę. Nie ma pojęcia co będzie, bo dla świata jestem ziarenkiem piasku. ;)

Jednak wiem jedno, że była sobie branża moto, dość stara, skostniała, obsadzona stołkami, gdzie wszyscy wszystko wiedzieli i było dobrze, bo kasa płynęła do skarbców. Nagle przyszedł typ co robi sobie miotacze ognia i chce latać w kosmos. Ten typ urwał się z choinki, był dla branży nikim, a jednak wywrócił starych wyjadaczy do góry nogami, zmusił ich do wysiłku, do zmiany strategii, do ruszenia dupy w pogoni za rozwojem. Ten typ pokazał, że na prąd się da, choć inni jak zwykle mówili, że to poronione i drwili z pomysłu. Czy to nie jest pokaz mocy? Wchodzisz do świata gdzie nikt ciebie nie zna, jesteś leszczem i nagle wszyscy muszą się z tobą liczyć? Musk jest jaki jest, USA jest jakie jest, ale to oni popychają nas do przodu, bo mają to co coś, co w Europie dawno wygasło.

Makus

Pionier e-mobilności
Dla tych lewicowo skrzywionych doszukujących się nazistowskich podobieństw ciekawostka

Zobaczcie kim najprawdopodobniej inspirował się gość "róbta co chceta"

„Najprawdopodobniej” 😂 czyli ktokolwiek zbiera kasę zimą czerpie te samą inspirację? Człowiek jest w stanie w każdą głupotę uwierzyć byleby tylko nie przyznać, że ktoś robi dobrą robotę.

Uczepili się Muska bo są wściekli że ktoś wreszcie głośno mówi o tych wszystkich absurdach kilka przykładów
-100 ileś tam płci
- mężczyźni udający kobiety dominują w damskim sporcie
- imigranci dostają zasiłki za nic z pieniędzy pracujących
- w Anglii gangi gwałcicieli z Pakistanu przez lata bez karne w imię poprawności politycznej
- klimatyczne szaleństwo np Niemcy zamykamy elektrownie atomowe po to żeby na potęgę spalać węgiel

Można by tak mnożyć bez konca

Trump i Musk głośno się przeciwstawiają tym lewicowym idiotyzmą

Dlatego tak siedli na niego bo to jest walka dwóch światów lewicowej utopi z normalnością.

Już chciałem się merytorycznie odnieść do straszliwych problemów wymienionych (faktycznie, w imię walki z tymi strasznymi zaimkami rozpieprzmy demokrację, to jest tego warte) ale potem doczytałem do „idiotyzmą” i widzę, że trafiają na podatny grunt i nic tu po mnie.