Juniper - czy warto czekać?

eimi

Pionier e-mobilności
Tak jak mówiłem tak zrobiłem. 110km/h od Rumii Castorama do Lodzi ul. Ogrodowa. Od 100% do 4%. Bez ładowania po drodze. Wracać mam zamiar 120km/h. zobaczymy co będzie.
Jak dałeś radę jechać przez około 4 godziny z prędkością 110kmh? Y jest tak komfortowy przy tej prędkości że można usnąć, a netflixa nie da się puścić.

Mój rekord to 304km od 100% do 0% ale przy lekko ujemnej temperaturze i 120 kmh

daniel

Señor Meme Officer
Czy ja wymagam zbyt wiele? Dajcie mi te jedyne 174kWh w Tesli M3 LR
Best I can do is 150 kWh in NIO ET7.

1740400068816.png

Kontekst jest taki, że robili wymianę baterii i umawial się na baterię 150 kWh, ale pierwsza wymiana wstawiła standardowe 75. Czekali na to aż im ludzie z NIO wybiorą właściwą baterię w systemie.

Raf24

Fachowiec
Każde najmniejsze dotknięcie kierownicy powoduje nerwowe ruchy samochodu
A w ustawieniach kierownicy próbowałeś zmienić tryb ?. Bo ja pierwszy miesiąc jeździłem na "lekki" i pow 130 kmh był bardzo nieprzewidywalny nerwowy, po przestawieniu na 'Duży" jest bardzo OK .

eimi

Pionier e-mobilności
A w ustawieniach kierownicy próbowałeś zmienić tryb ?. Bo ja pierwszy miesiąc jeździłem na "lekki" i pow 130 kmh był bardzo nieprzewidywalny nerwowy, po przestawieniu na 'Duży" jest bardzo OK .
Przewijało już tu się na forum, konkluzja jest taka że z niektórymi Y jest coś nie tak, potwierdzają to osoby które miały okazje jeździć różnymi egzemplarzami.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Jak dałeś radę jechać przez około 4 godziny z prędkością 110kmh? Y jest tak komfortowy przy tej prędkości że można usnąć, a netflixa nie da się puścić.

Mój rekord to 304km od 100% do 0% ale przy lekko ujemnej temperaturze i 120 kmh
Można puścić Netflixa na iPadzie a iPada powiesić na ekranie Tesli :)))

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Napradpopolsce wrzucił filmik o Juniperze, kolejne same superlatywy, jest (bardzo) cicho i wygodnie. Ale HL w tym Juniperowi nie ustępuje, a bierze mniej prądu. Więc jeśli ktoś się mieści do modelu 3, dobrze zrobi postępując jak ja. Kto jednak jest klientem na Y, może w Juniperze się zakochać.

Film odsłuchałem latając rowerem górskim po single tracku, więc tylko odsłuchałem, jeśli już był w tym wątku, to przeoczyłem.

Pedr

Posiadacz elektryka
Napradpopolsce wrzucił filmik o Juniperze, kolejne same superlatywy, jest (bardzo) cicho i wygodnie.
Zdecydowanie nacisk na wygodnie. Stara Y była za twarda ... ale gdybyście zapomnieli, to była naprawdę twarda. A czy już mówiłem, że nie podobała mi się bo była za twarda? Chciałem wysiadać w połowie drogi do Zakopanego bo taka twarda była. A jak ogólne wrażenia nowego Y - zdecydowanie poprawa bo poprzednia wersja była dla mnie za twarda. Czy kupiłbym nową czy starą przy dużym rabacie - starą no nie - przecież taka twarda 😂😂😂