Elon Piżmo oszalał. Co teraz z zakupem Tesli? Poczekać, bojkotowa, kupować mimo wszystko czy nic nie robić?

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak, na całej alt prawicy Musk jest bohaterem.
Ale że nadal?
Nie dostają tam informacji, jak Trumpek z Melonem sprzedają aktualnie Ukrainę i przy okazji też Europę Putinowi?
Jest zakaz publikowania tego typu informacji, czy o co biega?

Fenrise

Pionier e-mobilności
Raczej uproszczę: jest hejtowany za to, co o nim piszą - nie za to, co robi
No nie zgodzę się.

Pojawił się na wiecu nieprzyjaznej Polsce partii i właził im w tyłek? Pojawił.

Rozesłał do pracowników federalnych email grożący ich zwolnieniem, choć nie miał i nie ma do tego żadnych podstaw prawnych? Rozesłał.

Wypieprzył pracowników odpowiedzialnych za na powstrzymanie epidemii ptasiej grypy na terenie Stanów Zjednoczonych? Wypieprzył.

Wypieprzył pracowników nadzorujących bezpieczeństwo nuklearne Stanów Zjednoczonych? Wypieprzył.

Kłamał na temat kondomow dla Hamasu? Kłamał.

Wziął kontrakt od NASA za 3 miliardy dolarów na misję Księżycową w 2020 roku z którego nie zrobił nic a wydał już wszystkie fundusze? Wziął.

I tak dalej i tak dalej. Media nie wymyśliły sobie Muska na wiecu AFD, one tylko radośnie podają jego genialne osiągnięcia dalej. Radośnie - bo mają o czym pisać.

Choć trzeba uczciwie przyznać, że popisy niekompetencji Elona w zarządzeniu państwem są i tak płotką przy dużo większym zagrożeniu jakim jest sam Trumpizm któremu tak radośnie przyklaskuje.

umcus

Pionier e-mobilności
Nie musiałem się z nimi kłocić, jak o katastrofę (dla nich zamach) wiadomo gdzie i kiedy (mam do czynienia z lotnictwem dość profesjonalnie).
E, no co Ty. Ja zawsze mówię, że ruscy zabili nam prezydenta :) Przecież nie będę oskarżał naszych bohaterskich pilotów.

Fenrise

Pionier e-mobilności
Ale że nadal?
Nie dostają tam informacji, jak Trumpek z Melonem sprzedają aktualnie Ukrainę i przy okazji też Europę Putinowi?
Jest zakaz publikowania tego typu informacji, czy o co biega?
Mój znajomy fanatyczny pisowiec, mówi o Musku tylko tyle że to "bardzo mądry facet". Ale dlaczego mądry to nie potrafi wskazać. Ja potrafię, ale raczej nie będzie to pochlebne.

Za to rzeczywiście dalej pieje z zachwytu nad Trumpem i "zdrowym inaczej rozsądkiem". Że to że gadał z Putinem i groził Zalenskiemu to cześć jego genialnego planu, że wszystkiemu winna jest Unia i oczywiście Tusk i Niemcy na czele. Świecie wierzy ze należy wyjść z Unii i zawrzeć sojusz a Ameryką, a jakby Ruscy na nas napadli to Trump na pewno nas obroni, bo jesteśmy dla USA największym sojusznikiem. Ogólnie to musi wykonywać nieźle szpagaty i figury umysłowe aby pogodzić wrogie nam działania Trumpa ze swoją partyjną wizją świata.