Orlen Łączyn

danielm

Pionier e-mobilności
Napisałem dziś do Orlenu zapytanie czy skoro użytkownikom BEV blokują 200zł przed rozpoczęciem ładowania to czy planują też użytkownikom aut spalinowych blokować na karcie 200zł przed rozpoczęciem tankowania? :) Tak trochę dla jaj. Ale na infolinii dowiedziałem się też że w niedalekiej przyszłości planują zmianę systemu rozliczeń. Ja pracuje w "państwówce" więc wiem co to znaczy ... 🙃 Kurczę ... zapomniałem zapytać od kiedy trwa " w niedalekiej" ? :-/
te informacje o zmianie już do nas dotarły, nawet można się zgłosić na testy i otrzymać rabat 5% na czas testowania. środowisko wyśmiało tę propozycję.
Żeby załadować się za 200 zł to musisz przyjechać teslą z baterią 100kwh, całkowicie pustą i ładować się do 100%. niewykonalne bo czas ładowania ograniczony jest do 45min. ja mam baterię 50kwh więc 200zł to są dwa pełne ładowania dla mnie. czyli przy dystrybutorze orlen powinien blokować dwukrotność pełnego tankowania czyli ze 100 litrów czyli 600zł

tenOr

Posiadacz elektryka
Na konkurencyjnym forum, o którym tutaj nie wspomnę, organizują testy tej nowej płatności z Orlenem. Coś się dzieje.

krzyss

Pionier e-mobilności
Juz niedlugo :)
Trwaja testy do ktorych sie zapisalem. Nie moge nic napisac, ale wyglada to obiecujaco. Jeszcze zeby unormalnili ceny,

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ale na infolinii dowiedziałem się też że w niedalekiej przyszłości planują zmianę systemu rozliczeń. Ja pracuje w "państwówce" więc wiem co to znaczy ... 🙃 Kurczę ... zapomniałem zapytać od kiedy trwa " w niedalekiej" ? :-/
Jak w PKP - "w lutym" ;-)
A na poważnie, to jakieś testy nowego systemu płatności szykują, szukają nawet fraje... chętnych do testowania, kusząc rabatem 5%.