Odwrót Polenergii od elektromobilosci - skazani na monopol GW?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Z mojego podwórka - koło galerii Intermarche postawiło ładowarkę DC/AC z ceną za AC 1,4 zł/kWh. Efekt - często ktoś się podłącza. Przy tej cenie to biorąc FV wyjdzie podobnie jak na ładowaniu się w garażu w bloku
Wysoka cena = mało klientów i słabo opłacalny biznes, patrz problemy Greenwaya
Dokładnie, jak na widlu było po 1,59 za AC to ładowałem się za każdym razem niezależnie od SOC, chociażby dlatego żeby bileciuku parkingowego nie trzeba było brać.

pbr

Posiadacz elektryka
Z mojego podwórka - koło galerii Intermarche postawiło ładowarkę DC/AC z ceną za AC 1,4 zł/kWh. Efekt - często ktoś się podłącza. Przy tej cenie to biorąc FV wyjdzie podobnie jak na ładowaniu się w garażu w bloku
Wysoka cena = mało klientów i słabo opłacalny biznes, patrz problemy Greenwaya
Z ciekawości, przez jaką apkę są dostępne ładowarki intermarche?

solik

Pionier e-mobilności
Głównym hamulcem elektomobilności w PL jest brak punktów AC na osiedlach

obok mnie jest slupek elocity, chcialem sie podladowac

a wuja, za szlabanem na zamknietym osiedlu bez tabliczki jak sie dostac :) nigdy nie widzialem tam nikogo a widze go z okna

i jaki to sens, stacja dostepna w appce elocity

daniel

Señor Meme Officer
obok mnie jest slupek elocity, chcialem sie podladowac

a wuja, za szlabanem na zamknietym osiedlu bez tabliczki jak sie dostac :) nigdy nie widzialem tam nikogo a widze go z okna

i jaki to sens, stacja dostepna w appce elocity
Może miałeś szczęście. Jeszcze dostałbyś opłatę za parkowanie.

Napisałem do nich, żeby do ładowarek w hotelach w Szklarskiej dodali informację o tym, że trzeba zapłacić 40 zł za rozpoczęcie ładowania, bo inaczej nie wpuszczą do ładowarki.
Odpisali, że nie, u nich jest dobrze - 0 zł.
Elocity nie informuje o dodatkowych opłatach. Można się zaskoczyć.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dziwne, myslalem ze Polenergia wlasnie mysli dlugofalowo, dali karty, otwieraja nowe stacje a tu nagle rezygnuja ???
Moze mysleli o duzym kawalku z tego wodorowego lewego tortu a jak im to nie wypalilo to dlatego oraja temat…