Phitherek_
Posiadacz elektryka
Nie mogę się tutaj zgodzić - w optymalnych warunkach da się zrobić dłuższą trasę, tylko trochę wolniejjak zapragniesz udać się w dalszą trasę, to zrobisz to praktycznie każdym innym autem, ale nie Leafem.
Nie mogę się tutaj zgodzić - w optymalnych warunkach da się zrobić dłuższą trasę, tylko trochę wolniejjak zapragniesz udać się w dalszą trasę, to zrobisz to praktycznie każdym innym autem, ale nie Leafem.
Jasne.Nie mogę się tutaj zgodzić - w optymalnych warunkach da się zrobić dłuższą trasę, tylko trochę wolniej.
No właśnie to jest problem, jak widze 3-4 letnią uzywkę w cenie 80-90k to dokładam 25 i mam nowy model 2021 np potestowy z salonu z przebiegiem 10-15kkm.Tak, jeśli miałbym kupować nowe to bym się zastanowił, czy leaf jest dobrym wyborem. Raczej nie. Natomiast mowa była o używkach. Tylko z używkami trzeba być mega ostrożnym, żeby nie przestrzelić. Bo o ile kupowanie leafa/ioniqa za - powiedzmy - 70k+ ma sens, o tyle za 90k już nie ma sensu, bo niewiele dopłacając mamy nówkę. A ostatnio używki mocno podrożały. Dwóch moich znajomych kupiło leafa i ioniqa (jeden 2 a drugi 5 miesięcy temu). Obydwaj zapłacili niewiele ponad 70k. A przy obecnych kursach walut i cenach używek podobne auta wyskoczyły na poziom ponad 80k, a to już powoli przestaje mieć sens.