mecekbomba

Fachowiec
Szanowni forumowicze!

Rozważam zakup (czy też raczej leasing) id.7. Prośba o wskazanie wad pojazdu z Waszego punktu widzenia bowiem po oględzinach w salonie ja wad nie dostrzegam. Stylistyka rzecz gustu więc o to nie pytam.
Plusy:
1. wyposażenie (ogrzewana przednia szyba, matrixy, elektryczne fotele z masażem i wentylacją, ogrzewana przednia szyba, wyświetlacz kierowcy + HUD),
2. 6,5 s. do setki, napęd na tył. Mogłoby być lepiej ale nie jest źle,
3. 600 km WLTP.

Minusy:
1. skromny ekran kierowcy,
2. minimalistyczne wnętrze,
3. dotykowe przyciski na kierownicy,
4. brak bagażnika z przodu (dla mnie zupełnie nieistotne),
5. cena ale leasing VW wychodzi dobrze.

Jedyna alternatywa jaką widzę to Scenic ale suvów/crossoverów nie znoszę a i osiągi znacząco słabsze. ioniq6 też sporo kosztuje a wyposażenie i zasięg ma skromniejsze. Inna alternatywa to plugin. Passat plugin ma ponad 100 km zasięgu a rata wyniesie 2539 zł brutto (id.7. 3372 zł brutto). Obiektywnie paliwa za 800 zł miesięcznie na trasach nie przepalę.

Jakie są wady id.7. według Was? czy jest coś lepszego?

sebsek

Posiadacz elektryka
To, to jest bardzo przydatna opcja szczególnie w wersji VW, gdzie pokazuje czas potrzebny do osiągnięcia optymalnej temperatury i aktualny poziom szybkiego ładowania
I dlatego potwierdziłem, że opcja podgrzewanie baterii jest istotna. Natomiast pozostałe rzeczy to gadżety

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Mam okazję zakupić lekko używany (6 miesięcy, 5000 km), ID.7 Tourer 77 kWh full wypas (panoramiczny dach, pompa ciepła, hak, adaptacyjna zawiecha DCC, fotele z masażem, opony letnie + zimowe, ...). Wszystkie pakiety dodatkowe, za wyjątkiem kół (są standardowe 19"). Za około 200k PLN. Na dotacje samochód się nie łapie, bo już używany i lekko przekroczył 6 miesięcy.

Czy warto w to wchodzić?

kubatar

Pionier e-mobilności
Mam okazję zakupić lekko używany (6 miesięcy, 5000 km), ID.7 Tourer 77 kWh full wypas (panoramiczny dach, pompa ciepła, hak, adaptacyjna zawiecha DCC, fotele z masażem, opony letnie + zimowe, ...). Wszystkie pakiety dodatkowe, za wyjątkiem kół (są standardowe 19"). Za około 200k PLN. Na dotacje samochód się nie łapie, bo już używany i lekko przekroczył 6 miesięcy.

Czy warto w to wchodzić?
Jak dla mnie słaby deal

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

John

Zadomawiam się
Sprawdź cenę nówki, skonfiguruj jak chcesz a nie jak skonfigurowany jest ten samochód - bo możne nie wszystko chcesz. Dodaj jeszcze rabat od dealera kilkanascie procent... Wydaje mi sie ze dostaniesz podobna cene uwzgledniajac dotacje.

mmm

Fachowiec
Czy jakieś zniżki ponad te 40.000 z cennika można od VW wyciągnąć? Planuję coś w tym roku kupić, a chodzi mi ten samochód po głowie odkąd zobaczyłem zdjęcia nowego Y (o którym myślałem wcześniej).

rogeer

Zadomawiam się
Czy jakieś zniżki ponad te 40.000 z cennika można od VW wyciągnąć? Planuję coś w tym roku kupić, a chodzi mi ten samochód po głowie odkąd zobaczyłem zdjęcia nowego Y (o którym myślałem wcześniej).
Da się. Ja dostałem po tym standardowym rabacie dodatkowe -2,5% i wallboxa.