Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

Ev3

Pionier e-mobilności
ja się z Tobą nie mogę zgodzić, zupełnie jest inaczej, a plastik fantastik zoe to cóż...
Tak - plastik to jedyny plus Mazdy,
Trochę mało jak dla mnie.
Reszta to zbiór wad.

boa

Posiadacz elektryka
Premedytacja była tylko taka żeby obrzydzić elektryki i żeby ludziska nadal kupowali ice....
no wlasnie NIE - dalej nie rozumiesz, ze auto do miasta to auto do miasta i nie wszyscy potrzebują robić co dzień po 200 czy 500 km

Eljal

Fachowiec
W końcu mówisz jak człowiek 😁
Bateria za mała dla Ciebie, odpowiednia w drugim aucie dla 90% ludzi.
Również

to nie tak; to jest mega fajny samochód do jazdy na co dzień dla 1-2 osób, a tylko od czasu do czasu 3-4. I tak samo jeśli chodzi o zasięg - na wakacje bym się nim nie wybrał, ale na spotkanie do centrum, na zakupy czy na jakiś sport podjechać - serio super. To nie jest Skoda, nie ma największego bagażnika czy przestrzeni jak superb, nie ma też - tu spoiler - parasolki w drzwiach. Ale parasolkę można samemu włożyć do auta ;) Ma za to inne plusy, które były tu ileś razy już wskazywane.
widzisz, jednak się nie zgadzamy. Moim zdaniem to NIE jest samochód do jazdy dla 1-2 osób. Przykład mojej rodziny, która chyba wyjatkiem nie jest: 2 osoby dojezdzajace do pracy w miescie w 2 roznych miejscach o roznych porach, wiec 2 samochody uzywane na codzien. Tesla 3 i Toyotka Yaris, obydwoje robimy ok 80 - 100 km dziennie. Teselą na dłuższe trasy. Pozostawienie Żony w fajnym samochodziku, ktorym codziennie patrzysz, czy pradu wystarczy, a może nie (w zimie)? Już bym mieszkał na tarasie. To może być 3 samochód. Nie drugi. PS. Oczywiscie dla emeryta, co jezdzi do kosciola i pobliskiego sklepu jest ok, ale czy emeryt kupi mx30 z powodow niepraktycznych? Może i tak.

Ev3

Pionier e-mobilności
no wlasnie NIE - dalej nie rozumiesz, ze auto do miasta to auto do miasta i nie wszyscy potrzebują robić co dzień po 200 czy 500 km
Dlatego Soula mogą kupić również z małą baterią.
A i tak będzie w każdym calu lepszy i pewnie tańszy w takiej wersji.

Eljal

Fachowiec
dodam: nie rozumiem, jeśli chodzi o mx30, bo tak samo jak singiel z reguły nie potrzebuje minivana, a rodzina nie wybierze jako podstawowe auto roadstera, tak samo do miasta nie potrzeba wielkiej, ciężkiej i drogiej baterii oraz ładowania ccs z mocą 350kw :)
natomiast przy wyborze auta podstawowego to też zależy, jak często jeździ sie w dalekie trasy - jak tylko rekreacyjnie jakiś weekend, wakacje, narty, to imho takie 250-300km jazdy po autostradzie jest wystarczające, a jak 300-400 to już super, tylko ważne, żeby szybko się ładować. Takie mam przemyślenia
bardzo sensownie. Teselą 3 SR jezdze nad morze bez problemu. 1 ładowanie po drodze.

boa

Posiadacz elektryka
Tak - plastik to jedyny plus Mazdy,
Trochę mało jak dla mnie.
Reszta to zbiór wad.
nie mogę się zgodzić, ale szanuję, że masz jakieś swoje zdanie na dany temat, ja mam odmienne. Nie można imho każdego auta oceniać przez ten sam pryzmat, bo wtedy skreslisz każde wyróżniające się auto i/lub dostosowane do potrzeb jakiejś grupy odbiorców innej niz przedstawiciele handlowi ;-) Tak na serio to zobacz, że mierząc jedną miarką to z elektryków wyjdzie ,że wszyscy powinni kupować EQS-y, a jakoś mało ich widać na drogach... A z drugiej strony moja żona jest zakochana w mx30, a jeździła różnymi autami, mniejszymi, wiekszymi i bardziej premium też.

boa

Posiadacz elektryka
a no właśnie, trzeba było tak od początku; mx30 ma swój styl, jest dizajnerska, komuś bedzie sie bardzo podobala, wzbudza emocje, a komus jak widac nie podoba się. Nie musisz do tego dorabiać szerszej filozofii ;)
mnie się design mx30 akurat bardzo podoba, a nie trawię nijakich mydelniczek albo udziwnionych na siłę

boa

Posiadacz elektryka
Dlatego Soula mogą kupić również z małą baterią.
A i tak będzie w każdym calu lepszy i pewnie tańszy w takiej wersji.
ale to jest dziwny soul, dużo gorsza jakość wnętrza itd... ja bym w ogóle nie patrzyl na soula, a mx30 mi się podoba - o gustach się nie dyskutuje :)

Ev3

Pionier e-mobilności
nie mogę się zgodzić, ale szanuję, że masz jakieś swoje zdanie na dany temat, ja mam odmienne.
Rozumiem.
Starasz się bagatelizować ewidentne wady.
Bywa.

Ale fajnie że pozwalasz innym je dostrzegać, choć przychodzi Ci to z dużą trudnością.

Proponuję EOD, bo się nie przekonamy.
Nie można imho każdego auta oceniać przez ten sam pryzmat
Można.

, bo wtedy skreslisz każde wyróżniające się auto
Zwłaszcza jeśli wyróżnia się negatywami głównie.