boa
Posiadacz elektryka
Panie wszystkowiedzący inżynierze. Jakie to są te wielkie błędy konstrukcyjne? Używasz wielkich słów, a tylko się ośmieszasz. Auto jest bezawaryjne, ma sztywność nadwozia i nic nie trzeszczy etc, wszystko działa tak jak zostało zaprojektowane. Więc gdzie te błędy? A, Tobie chodzi o cechy, których nie rozumiesz. A zatem:Wręcz przeciwnie.
Ty wypisujesz farmazony i bagatelizujesz wady, bo "Tobie się podoba", ja patrzę na CAŁOŚĆ, obiektywnie.
Zupełnie nie chodzi o estetykę, wręcz przeciwnie, Mazdy mi się podobają od zawsze.
Chodzi o zerową praktyczność, o zrobienie auta dokładnie odwrotnie niż powinno być zrobione.
Pisałem o tym kilkadziesiąt razy a Ty dalej swoje.
Przyjmij do wiadomości, że niektórzy mogą nie wybaczać ewidentnych błędów projektowych i odpuść tą bezsensowną dyskusję.
EOD
- bateria 35,5 kWh - mogli wstawić większą, mogli wstawić mniejszą. Chcieli wyważyć między wagą, kosztami a potrzebnym zasięgiem. Dla 95% osób w mieście i okolicach 150-200km to odległości dzienne niespotykane. A jak ktoś akurat ma potrzebę raz w roku, to zawsze można podładować na Greenwayu czy gdziekolwiek.
- drzwi freeride. Mogli zrobić auto 3-drzwiowe. Dałbyś spokój? Ale tutaj jako że auto dizajnerskie, to dostali zielone światło od księgowych i zrobili konstrukcje bez słupka B, dając wielki otwór wewnątrz. Przy tej bryle spróbuj narysować tradycyjne drzwi zachowując sensowny rozmiar przednich.
ZROZUM. Mx30 nie jest autem dla Ciebie. Nie lubisz, nie podoba Ci się. Ale jesteś psychofanem i udzielasz się w kółko, nie wnosząc nic nowego i nic merytorycznego. MAZDA MX30 to świetne auto do miasta i pod miasto dla 1-2 osób i awaryjnie pasażerowie z tyłu. Tylne drzwi to bonus, bo powinna być 3-drzwiowa. Ja uwielbiam styl, komfort, jakość wykonania i wykończenia. Tego nie masz u konkurencji w tych pieniądzach. A dopłaciłbyś serio np. 40 tys do większej baterii, której nie potrzebowałbyś jako grupa docelowa? Ty w niej nie jesteś i to wiemy ;-)