Majówka - kolejki do ładowarek?

nabrU

Moderator
Dzięki za fajne zdjęcia. Brakuje tu takich podróżniczych klimatów. Tylko zasięgi, zużycie i zapier...nie :p

krzyss

Pionier e-mobilności
Odpowiem może obrazkowo, bo moje wcześniejsze wypociny wyjazdowe chyba nie zainteresowały nikogo 😉. Wcześniej obawiałem się trochę Włoch w kontekście ładowania, ale okazało się to oczywiście bezsensowne: cały dojazd to SuC bez jakiegokolwiek planowania, a w Apeninach ładowałem się na AC (Enel X) przy okazji kawy, zwiedzania, spaceru, śniadania, spania itp itd - sporo miejscowości ma słupki AC. Campingi też czasem.
Kolejki widziałem czasem, ale to głównie do WC. Nigdy do SuC.

1. Takie były opcje
View attachment 27745
2. Tak wyszło w realu
View attachment 27744
3. A tak to wyglądało
View attachment 27738
View attachment 27739
View attachment 27740
View attachment 27741
View attachment 27742
View attachment 27743
I nie okradli was ? Gadalem z kims ze Wlochy teraz troche strach… ale nie dojechaliscie nizej a to podobno tam najgorzej.

Ev3

Pionier e-mobilności
Jak na dmuchanym materacu wygoda? Ja sie przymierzam do kupienia gabki tapicerskiej i przyciecia na wymiar.
Grzyb sprzedaje gotowe materace do spania w samochodzie.
Zobacz, może do Twojego też ma.

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Nie :)
IMG_6286.jpeg

Ev3

Pionier e-mobilności
Jak wpisalem w google "grzyb materace" to niestety wyskoczyly same wyniki o tym jak czyscic materace z grzyba

Ale coś im ten sklep nie działa, może trzeba przez mkfoam bezpośrednio zamówić?
Dorobią nawet na wymiar z tego co Daniel zeznawał....

Ty co masz, Ioniqa?

Last edited:

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Ten materac od Tesli tani nie jest, ale jestem z zakupu bardzo zadowolony. To nie jest po prostu dmuchany materac - on ma w środku piankę (lub inny materiał wypełniający). Na wyposażeniu pompka i 60 sek materac się napełnia/oproznia. Efekt jest taki, że na 7cm materacu śpi się bardzo wygodnie, jak na normalnym materacu “stacjonarnym”. To nie ma nic wspólnego z dmuchanymi materacami turystycznymi. Ponadto ten jest na zewnątrz pokryty materiałem fajnym w dotyku. My dokupiliśmy prześcieradło elastyczne i generalnie komfort materaca wychodzi jak w domu.
Jest też dopasowany idealnie do kształtu samochodu - to jest i + i -: optymalnie pokrywa całą powierzchnię i się nie przesuwa, ale jak mam np. lodówkę we wnęce bagażnika TMY to ona koliduje z materacem no i nie da się go użyć w innym samochodzie raczej.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
I nie okradli was ? Gadalem z kims ze Wlochy teraz troche strach… ale nie dojechaliscie nizej a to podobno tam najgorzej.
Hm. Nie wiem jak odpowiedzieć - ciekawe pytanie, bo w sumie we Włoszech byłem kilkanaście razy służbowo i prywatnie. Kilka razy na południu. I faktycznie raz mnie okradziono w Livorno (m. portowe) na parkingu hotelowym zwinął mi gość kamerę z motocykla na moich oczach.

Ale jak zestawię to z dwoma kradzieżami moich samochodów spod domu w Polsce (ostatnio w 2020, z ogrodzonego i zamkniętego terenu sprzed własnego domu jak spałem) to chyba powinienem zadać Ci podobne pytanie: i nie boisz się żyć w ta Polska?