Ford Explorer

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Tak z ciekawości spojrzałem, i dlaczego Capri i Explorer mają inne krzywe? To nie jest to samo (tylko inna buda)?

lukech

Zadomawiam się
Hej, czy ktoś oprócz Explorera rozważał też Capri w ofercie Ford Ambasador? Jestem ciekaw za ile można dostać Capri w najmie na 2 lata.

safeto

Fachowiec
Byłem dziś na akcji serwisowej dotyczącej akumulatora 12v, a skończyło się bledami poduszki powietrznej i napinacza pasow. Szybka operacja skończyła się “choinką” na desce :/ auto zostało w serwisie, kiedy uda się ogarnąć - nie wiadomo.

boa

Posiadacz elektryka
Byłem dziś na akcji serwisowej dotyczącej akumulatora 12v, a skończyło się bledami poduszki powietrznej i napinacza pasow. Szybka operacja skończyła się “choinką” na desce :/ auto zostało w serwisie, kiedy uda się ogarnąć - nie wiadomo.
A może to od tego aku12v wszystko? Jak podłączyli lepsze napięcie nie było ok?

Esiak

Fachowiec
Panowie zapomnieli o podtrzymaniu napięcia przy wymianie aku zapewne...

robik130

Zadomawiam się

Który serwis?

safeto

Fachowiec
Który serwis?
Ford PGD Wro
Dotyczyło to akcji serwisowej na którą dostałem zaproszenie od Forda: "25B05 Battery electric vehicles (BEV) of the Explorer/Capri models Update of the module software. A small number of Explorer/Capri battery electric vehicles (BEVs) have been identified as having a potential software issue that may cause the 12V battery to stop charging."

Wydawało mi się, że zrobią update, tak jak mówili w ok. godzinkę i po robocie, a po godzince zrobiły się 3 dodatkowe, aż ostatecznie wrociłem do domu i być moze jutro coś będą wiedzieć. Po aktualizacji, wywaliło błędy m.in poduszek powietrzynych i napinaczy.

Nie dopytywałem o szczegoły, bo też się już spieszyłem (oficjalnie problem z łacznością), mają się skontaktowac z centralą i to wyjaśnić. Ile to zajmie - nie wiadomo.