kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

Ev3

Pionier e-mobilności
Reliability of electric cars aged up to five years old
Tyle że ja już miałem kilka Renault i Dacii i nawet w spaliniakach nie są w stanie poprawnego auta wyprodukować.
Co za tym idzie, żadne tabelki do oceny jakości produktów tego koncernu nie są mi potrzebne....

Piotrek_Sl

Fachowiec
Tyle że ja już miałem kilka Renault i Dacii i nawet w spaliniakach nie są w stanie poprawnego auta wyprodukować.
Co za tym idzie, żadne tabelki do oceny jakości produktów tego koncernu nie są mi potrzebne....
Rozumem, że takie masz doświadczenie, ja jednak byłem ciekaw faktów.
Swoją drogą - czy ten spring tak się psuje?

Ev3

Pionier e-mobilności
Rozumem, że takie masz doświadczenie, ja jednak byłem ciekaw faktów.
Swoją drogą - czy ten spring tak się psuje?
Mój akurat nie, ale pierdółki już miał powymieniane.

Gorzej z drugim egzemplarzem syna, nawet to co było dobre, potrafili w trakcie corocznego serwisu zepsuć (wgrali bez mojego pozwolenia nowsze, trefne oprogramowanie do abs, które będą teraz ponoć 4 miesiące naprawiać).

Ramma

Nowy na Forum
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?
Dzień dobry, mam ofertę z forda na explorera 4x4 340km premium w cenie 1480 brutto na wynajem 2 lata, ubezpieczenie w cenie. Ktoś korzystał i może się wypowiedzieć?

Grzechu

Zadomawiam się
Renault 5 wchodzi za 555 netto na jdg w najmie na 3 lata z dotacją.
Plus taki, że 3 lata. Do tej pory większość ofert najmu z niską ratą była 2-letnia :)

Sprawdziłem, dali mi ofertę gorszą niż Audi na Q6 LOL

Attachments

• Screenshot_20250523-073907.png
    Screenshot_20250523-073907.png
    258,7 KB · Liczba wyświetleń: 52