Evse / wallbox

varhast

Nowy na Forum
Witam wszystkich. Zamówiłem swoje pierwsze auto elektryczne (elroq 60) więc jestem dość zielony w temacie . Mam 2 pytania: 1. Czy istnieją "ładowarki" podłączane do siły w których można ustawić aby ciągły tylko z 1f? 2. Czy ktoś wie jakie jest minimalne natężenie prądu potrzebne do ładowania tego modelu bo nigdzie nie mogę zostać ten informacji.
Pozdrawiam.

nabrU

Moderator
Cześć,

1. Czy istnieją "ładowarki" podłączane do siły w których można ustawić aby ciągły tylko z 1f?

2. Czy ktoś wie jakie jest minimalne natężenie prądu potrzebne do ładowania tego modelu bo nigdzie nie mogę zostać ten informacji.
Pozdrawiam.

na 99% 6A czyli jakieś 1,4kW

varhast

Nowy na Forum

nabrU

Moderator
Czy znasz może jeszcze jakieś alternatywy?

W tym będą lepsi inni Forumowicze. Ja dobrze polskiego rynku EVSE nie znam.

LPGczyEV

Nowy na Forum
Mam wallboxa 11kw z Lidla, mozna na alledrogo wyrwac za 850zl nowy. Ja mam podpiete 3F do niego ale dziala tez w trybie 1F. Min prad to 6A dla 1F i 3F. Definiuje to norma i polecam te 6A do łapania prądu z PV.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zencara 11kW jak podlaczysz przez przejsciowke to bedzie ladowal z jednej fazy. Wiekszosc evse tak ma.

Trzeba zrobic przejsciowke z 3 faz na jedna silowa. Wazne, to musi byc w przejsciowce pierwsza faza.

varhast

Nowy na Forum
Zencara 11kW jak podlaczysz przez przejsciowke to bedzie ladowal z jednej fazy. Wiekszosc evse tak ma.

Trzeba zrobic przejsciowke z 3 faz na jedna silowa. Wazne, to musi byc w przejsciowce pierwsza faza.
Ok. Chodzi mi o podłączenie do 3f i ładowanie z 1f