CyanAppl16
Posiadacz elektryka
Cześć,
Które z tych trzech aut byście wybrali?
Które z tych trzech aut byście wybrali?
W perspektywie dekady zapewne rozsądniej byłoby wybrać coś popularnego i masowego.Planuję trzymać go myślę z 10 lat.
Dlaczego i jeżeli tak to co?W perspektywie dekady zapewne rozsądniej byłoby wybrać coś popularnego i masowego.
Jak widzę ile rzeczy do Tesli mają minefriedny oraz ile rzeczy oryginalnych bardzo tanio jest na ebayu czy nawet allegro, to Tesla długoterminowo jest tańszym sprzętem w posiadaniu, dającym więcej satysfakcji.Dlaczego i jeżeli tak to co?
Jak z każdym innym produktem - wolumen i unifikacja robią efekt. @cooler mnie ubiegł, ale zasadniczo to co napisał - powszechnie dostępne i znośnie wycenione części, akcesoria, gadżety. Wysoka popularność TMY w Chinach to w zasadzie gwarant długoterminowego wsparcia ze strony producentów trzecich.Dlaczego i jeżeli tak to co?
IX 50 ma średnią z zeszłego roku na poziomie 23.2 kWh. W maju średnio było 20.7 kWh vs 17.8 kWh w Juniperze. Nie uważam tego za przepaść.Przejedź się ix i Eqe i zobacz jakie mają życie.
Ja chciałem kupić eqs ale przy temperaturze 0 przy 90-100 na godzinę miał zużycie 39….i skończyłem z Y.
Widomo że wykonanie to jest inna bajka ,tesla jest jaka jest ma swoje plusy ,ale jak ktoś mówi że jakość wykonania jest na wysokim poziomie to nie wie co mówi
Jest adekwatna do ceny auta![]()
To PPE - dlatego wspomniałem też o Macanie i Q6 w wersji SUV i Sportback. Ładowanie dzisiaj najszybsze w suvach, lepiej tylko Porsche Taycan/AudiGT, a jak wyjdzie ix3 to już będzie nowy królJeśli komuś zależy na szybkim ładowaniu, to platforma Porsche wygląda dość fajnie https://evkx.net/models/porsche/macan/macan/chargingcurve/
Tylko że mają ogólnie problemy natury technologicznej na razie![]()
Ogólnie iX50 ma dużo większy zasięg od TMY, w lecie podobno można z prędkościami autostradowymi przejechać 600km, właśnie dlatego kusiło by mnie ix60, ale trochę za drogo, może to ix50 używane udałoby się gdzieś znaleźć.IX 50 ma średnią z zeszłego roku na poziomie 23.2 kWh. W maju średnio było 20.7 kWh vs 17.8 kWh w Juniperze. Nie uważam tego za przepaść.