Podwyzki podwyżki podwyżki

JareG

Pionier e-mobilności
ja tylko służbowo z dzieckiem do przedszkola lub w Międzyzdrojach ;)
Jeżdżę właściwie sam, mieszkam w lesie, gdziekolwiek bym się nie skierował to opuszczę siedzibę mojej firmy i oddalę się w kierunku jakiegoś/któregoś klienta. Tylko musze pamiętać, żeby w miarę systematycznie wypełniać tę cholerną kilometrówkę, bo jak się zapomnę to muszę zupełne fantasy tworzyć 🤣

Pozdrawiam

nyknow

Fachowiec
Nie czytałem żadnych przepisów tylko czyjaś interpretację, ze brak naklejki grozi cofnięciem dotacji i ze to ktoś nawet ma w zamiarze sprawdzać te naklejki ……. słabo

Monikak

Nowy na Forum
W jaki sposob wypelnić Zestawienie przychodów i rozchodów?
- Co oznaczają składki zebrane i przekazane?
-Gdzie wpisac przychody ze sprzedaży towarów i usług?

Screenshot_20211217-130632_Adobe Acrobat.jpg

Piernik

Posiadacz elektryka
pewnie zwrot dotacji.
Powody zwrotów są dokładnie wymienione.

Zwrot Dotacji
1. Beneficjent jest zobowiązany do zwrotu Dotacji w następujących przypadkach:
1) nieosiągnięcia przebiegu, o którym mowa w § 3 ust. 5, zgodnie z warunkami Programu Priorytetowego;
2) szkody całkowitej, tj. uszkodzenia Pojazdu w takim zakresie, iż wyłącza go trwale z użytkowania lub wartość przewidywanych kosztów naprawy przekracza wartość rynkową Pojazdu sprzed powstania szkody;
3) trwałej utraty Pojazdu;
4) rozwiązania Umowy Leasingu przed upływem okresu Trwałości Przedsięwzięcia;
5) pobrania Dotacji nienależnie lub w nadmiernej wysokości;
6) złożenia nieprawdziwego lub nierzetelnego oświadczenia we wniosku o Dotację lub w trakcie realizacji umowy Dotacji,
7) nie poddania się kontroli przez Beneficjenta, o której mowa w § 5 ust. 4.

Nie ma o naklejce ;)

Tu jest:
Realizacja i Trwałość Przedsięwzięcia
3. Beneficjent zobowiązuje się, że Pojazd zostanie oznaczony naklejką informującą o dofinansowaniu – zgodną ze wzorem ustalonym przez NFOŚiGW dostępnym do pobrania na stronie internetowej pod adresem https://www.gov.pl/web/elektromobilnosc/aktualne-ogloszenia-o-naborach – oraz że to oznakowanie będzie znajdowało się na Pojeździe przez cały okres Trwałości Przedsięwzięcia.

nyknow

Fachowiec
Tradycyjnie tak jest napisane ze nie wiadomo jak to interpretować ale jeśli beneficjent się zobowiązuje to to do czegoś zobowiązuje ;) to nie wypada się nie zobowiązać. Myśle ze tego nikt nie będzie sprawdzał ale pewności nie mam - jak nie odbiorą dotacjito będziesz się bujał jak by Cię skontrolowali ze nie masz tej naklejki - jesCze żeby ta dotacja była rzędu +50% to ok ale ok 10% i tak spaskudzić auto ?