Mylisz "Autopilot" (produkt, który sprzedaje Tesla, który ma określone cechy) z "autopilotem" (urządzeniem montowanym w statkach i samolotach.Ale tu nie ma o pojazdach drogowych… jest o statkach i samolotach 😀
Czyli nie ma definicji ?
Zapomniałeś o "asystencie pasa ruchu" jak to się nazywa w innych samochodach. Znaki też czyta (choć niekoniecznie bierze pod uwagę, ale to insza inszość).To tempomat z utrzymaniem predkosci i ewentualnie umie ja obnizac ze wzgledu na inne pojazdy na drodze
Ta czyta znaki… chyba te co mu wygodnie. Jak w DE wlaczaja ograniczenie do 80 to on nadal zapitala 150…Mylisz "Autopilot" (produkt, który sprzedaje Tesla, który ma określone cechy) z "autopilotem" (urządzeniem montowanym w statkach i samolotach.
"Autopilot" z definicji robi to co robi, bo to jest po prostu komercyjny produkt, a nie jakieś ustandaryzowane pojęcie.
Zapomniałeś o "asystencie pasa ruchu" jak to się nazywa w innych samochodach. Znaki też czyta (choć niekoniecznie bierze pod uwagę, ale to insza inszość).
Czyli nie ma co po Warszawie jeździćDzis mialem akcje w Warszawie, jechalem bez autopilota bez tempomatu i nagle zaczal pikac i szarpnal koerownica w lewa strone, wystraszyla sie ekranow dzwiekoszczelnych i jakis krzakow chyba.
Mam włączony jakis ktorys system chyba unikania kolizji czy cos... nie wiem co ona zobaczyla bo nie mialem czasu patrzec na ekran bo bardziej zajalem sie pilnowaniem zeby zostac w ramach swojego pasa ruchu.Czyli nie ma co po Warszawie jeździćnie No bez żartów - to na jakiej podstawie tak mogło się zdarzyć - ze blisko jakaś przeszkoda ? W wwie krzaki to gdzie Ty jechałeś
![]()
AEB działa pasywnie i jest w standardzie. auto zahamuje przed człowiekiem przy sensownie małych prędkościachJa miałem tak samo tydzień temu: jazda w obszarze zabudowanym, bez włączonego AP i nagle pasy i wchodzi człowiek - tesla hamuje. Byłem w szoku ale może to jakiś zbieg okoliczności. A odnośnie autopilotów w samolotach to jeszcze nie tak dawno temu nie wolno było lądować na AP (nie wiem jak teraz). Także nawet do samolotów zaufanie ograniczone, mimo że technologia rozwijana od lat.
Toć pisałem, że czyta. Czytanie czytaniem, a zapitalanie zapitalaniem. U mnie zwykle informuje prawidłowo o ograniczeniach.Ta czyta znaki… chyba te co mu wygodnie. Jak w DE wlaczaja ograniczenie do 80 to on nadal zapitala 150…