Drogą krajową wcale bym się nie zdziwił takim wynikiem. Bjorn chyba miał testy zimowe przy 90 km/h…I tak nie przejedzie 400km w zimie wiec nie wazne co tam sobie pokazuje![]()
Drogą krajową wcale bym się nie zdziwił takim wynikiem. Bjorn chyba miał testy zimowe przy 90 km/h…I tak nie przejedzie 400km w zimie wiec nie wazne co tam sobie pokazuje![]()
to się jeszcze na promocję załapałeś - ja tez wczoraj i dzisiaj (nie teslą) jeszcze poszalałem ekspresówka .... ale na szczęście bez konsekwencjiWzrosły mandaty {kilka dni temu złapałem za jeszcze 400 8pkt), to wzrosną zasięgi
Byl gdzies filmik w kategorii top 5 rzeczy ktore musisz wiedziec przed zakupem. Realny zasieg jaki powinnismy liczyc jest miedzy 20% a 80% baterii bo tak nalezy ladowac akumulatory od LG czyli instalowane wlasnie w LR. Tematu nie ma w bateriach LFP ale to byla jedna z kluczowych informacji jakie wzialem pod uwage przy wyborze. Stad decyzja padla na LR bo wiedzialem ze 90% czasu w roku bede jezdzil miedzy 20% a 80%Od ponad tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem TM3 LR 2021.
Chciałem zapytać o zasięg. Podczas ustalenia limitu ładowania na 80% wyświetla mi się ok 450km, natomiast po przesunięciu na 100% ok 560km. Brakuje trochę do deklarowanych ponad 600km. Już sobie uświadomiłem że zima jest to znacznie mniej ale czy tesla sama szacunkowy przebieg już sobie obcięła biorąc pod uwagę dotychczasowe " spalanie " czy temperaturę na zewnątrz? Napiszcie jak to rzeczywiście jest i jak to wygląda u was.
Long Range? Mi przejechał w zimę (2 tyg. temu) jadąc 140 km/h na autostradzie 390 km na luziku. I jeszcze trochę baterii zostało, a nie same opary. Więc podejrzewam, że jak bym jechał non-stop 95 km/h, to spokojnie 490 km by dało radę. Trochę to na siłę i ekstremum, ale to nie jest tak, że się nie da zupełnie.
Jak pisałem wcześniej.. Wybrali mi 132km/h na 90tce, bo ładnie zwolniłem do ok 50+ w wiosce.to się jeszcze na promocję załapałeś - ja tez wczoraj i dzisiaj (nie teslą) jeszcze poszalałem ekspresówka .... ale na szczęście bez konsekwencjiale od 1/1 to rzeczywiście trzeba będzie uważać - zobaczymy jeszcze czy zmieni się podejście policji....jak nie to nie będzie źle (w sensie odpuszczenia jak przekroczenie np mniejsze niż 20km/h)
Tam jest z gorki. A takie wyniki sa zazwyczaj jak jeszcze masz wiatr w plecy.potwierdzam, LR Q1 podroz Krakow - Wawa temperatura zewnetrzna -2/3*C jadac normalnie nie jak dziad tylko tam gdzie mozna 140 to 140 i czasem wiecej dojechalem przy ~10%.. dodatkowo po drodze mialem slonce, deszcz, troche wiatru, snieg z deszczem i czasem jakis sluzbowy superb na tyle
2 osoby, bez bagazu, zimowki 18" + kolpaki aero, start byl z 98 albo 99%, auto wpiete do wallboxa bylo przed wyjazdem