Nie do końca, są użytkownicy Tesli co jadą sobie spokojnie Zakopianką i siedzą CI na tyłku poganiając światłami, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.
Chyba tylko Ci co im się bateryjki kończą
Nie do końca, są użytkownicy Tesli co jadą sobie spokojnie Zakopianką i siedzą CI na tyłku poganiając światłami, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.
bez przesady, nie każdy zapier....Chyba tylko Ci co im się bateryjki kończąalbo chcą przyoszczędzić kilowaty
![]()
To duzo Ci zuzylo.Nowa trasawaw-lublin
Opony nabite na 3,2bar, temperatura zewnetrzna okolo -2 delikatne opady.
Bateria ustawiona na podgrzanie na 6:00 rano… ale dziwne bo podgrzala sie tylko do 18 stopni… nie wiem czemu… nastepnym razem nastawie godzine wyjazdu na wczesniejszy czas niz prawdziwa godzina. Auto mialo sporo czasu zeby rozgrzac baterie.
Nie mam zdjecia z czasu przejazdu ale bylo to okolo 2h droga glownie 120km/h czasem odcinki 130km/h.
Na miejsce dojechalem z 34% wiec realnie przejechal bym pewnie 300km.
Osiagi sa nizsze o okolo 25% niz latem..
Ciekawostka.. auto pokazywalo 99% naladowania… a wg teslax 96,5%…
Zaczynam rozumiec gdzie mi Elon chowa ten prad… wszedzie po troszku ukrywa zapasu.
Poprawilem bo mi sie wczytalo nie to.To duzo Ci zuzylo.
Preheating baterii bardzo rzadko mi podgrzewa do 20st po ostatnich aktualizacjach.
Teslax czyta SoC z kilku zmiennych. Ktora sprawdzasz?
Btw. Twoj screenshot z teslax niczego nie pokazuje![]()
Wrzuć może oddzielny wątek i więcej danych jeśli masz.Wróciłem z wycieczki na Sycylię, w sumie 5688km i 2198.9zł za prąd, jazda praktycznie zawsze z prędkością równą legalnemu górnemu jej limitowi, średnio 208Wh/km (choć z zatrzymania ruszanie zawsze, mhm, dynamiczne), tylko dwa razy udało mi się naładować za darmo.