Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...

solik

Pionier e-mobilności
No teraz kilowaty i zlotowki, patroli tam teraz duzo :) nawet stare mondeo z ITD wyruszylo ze slynna kulka w grillu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nowa trasa :) waw-lublin
Opony nabite na 3,2bar, temperatura zewnetrzna okolo -2 delikatne opady.
Bateria ustawiona na podgrzanie na 6:00 rano… ale dziwne bo podgrzala sie tylko do 18 stopni… nie wiem czemu… nastepnym razem nastawie godzine wyjazdu na wczesniejszy czas niz prawdziwa godzina. Auto mialo sporo czasu zeby rozgrzac baterie.
Nie mam zdjecia z czasu przejazdu ale bylo to okolo 2h droga glownie 120km/h czasem odcinki 130km/h.
Na miejsce dojechalem z 34% wiec realnie przejechal bym pewnie 300km.
Osiagi sa nizsze o okolo 25% niz latem..
Ciekawostka.. auto pokazywalo 99% naladowania… a wg teslax 96,5%…
Zaczynam rozumiec gdzie mi Elon chowa ten prad… wszedzie po troszku ukrywa zapasu.

Attachments

• 9D6D3BDE-D349-4F84-B2B7-DCA77B4555BB.jpeg
    9D6D3BDE-D349-4F84-B2B7-DCA77B4555BB.jpeg
    1 014,5 KB · Liczba wyświetleń: 80

kaziwich

Posiadacz elektryka
Nowa trasa :) waw-lublin
Opony nabite na 3,2bar, temperatura zewnetrzna okolo -2 delikatne opady.
Bateria ustawiona na podgrzanie na 6:00 rano… ale dziwne bo podgrzala sie tylko do 18 stopni… nie wiem czemu… nastepnym razem nastawie godzine wyjazdu na wczesniejszy czas niz prawdziwa godzina. Auto mialo sporo czasu zeby rozgrzac baterie.
Nie mam zdjecia z czasu przejazdu ale bylo to okolo 2h droga glownie 120km/h czasem odcinki 130km/h.
Na miejsce dojechalem z 34% wiec realnie przejechal bym pewnie 300km.
Osiagi sa nizsze o okolo 25% niz latem..
Ciekawostka.. auto pokazywalo 99% naladowania… a wg teslax 96,5%…
Zaczynam rozumiec gdzie mi Elon chowa ten prad… wszedzie po troszku ukrywa zapasu.
To duzo Ci zuzylo.
Preheating baterii bardzo rzadko mi podgrzewa do 20st po ostatnich aktualizacjach.
Teslax czyta SoC z kilku zmiennych. Ktora sprawdzasz?
Btw. Twoj screenshot z teslax niczego nie pokazuje :)

krzyss

Pionier e-mobilności
To duzo Ci zuzylo.
Preheating baterii bardzo rzadko mi podgrzewa do 20st po ostatnich aktualizacjach.
Teslax czyta SoC z kilku zmiennych. Ktora sprawdzasz?
Btw. Twoj screenshot z teslax niczego nie pokazuje :)
Poprawilem bo mi sie wczytalo nie to.
Te zmienne to masz na mysli presety ? Gdzie to sprawdzic.

Relevant

Fachowiec
Wróciłem z wycieczki na Sycylię, w sumie 5688km i 2198.9zł za prąd, jazda praktycznie zawsze z prędkością równą legalnemu górnemu jej limitowi, średnio 208Wh/km (choć z zatrzymania ruszanie zawsze, mhm, dynamiczne), tylko dwa razy udało mi się naładować za darmo.

Michal

Moderator
Wróciłem z wycieczki na Sycylię, w sumie 5688km i 2198.9zł za prąd, jazda praktycznie zawsze z prędkością równą legalnemu górnemu jej limitowi, średnio 208Wh/km (choć z zatrzymania ruszanie zawsze, mhm, dynamiczne), tylko dwa razy udało mi się naładować za darmo.
Wrzuć może oddzielny wątek i więcej danych jeśli masz.

Michal

Moderator
Zależy co masz :)
Ja wrzucałem tutaj to co miałem, żeby pokazać, że podóż elektrykie to nie tragedia:

Najnowsze dyskusje