tam było 60% efektywnościJa tak jak pisałem ładując WallBoxem Tesli zazwyczaj 12A, mam na 35kWh 1kWh straty.
60% strat ładowania to jest jakiś absurd.
tam było 60% efektywnościJa tak jak pisałem ładując WallBoxem Tesli zazwyczaj 12A, mam na 35kWh 1kWh straty.
60% strat ładowania to jest jakiś absurd.
Heheszki sobie z mieszczuchów robiszKurcze, lubię Was czytać. 40% strat brzmi kosmicznie, ale do 25-30 chyba mnie nie zdziwi.
P.S. Fajnie być tym pionierem, chociaż u mnie we wsi tj miasteczku to nie takie pionierskie.
😃 Ok 40% strat ładowania to horror.tam było 60% efektywnościtylko 40% strat
Zacznij robic wodor z wegla jak chce robic „Solosz” to bedziesz mial straty😃 Ok 40% strat ładowania to horror.
I nie myśle tu o kosztach, ale o efektywności środowiskowej. 😱
Dlaczego ma grzać dopiero na SuC? Za prąd na grzanie i tak zapłacisz.Niemniej jednak za ten prąd ja jako użytkownik muszę płacić. Na SuC powinien podgrzać baterie po podpieciu wtyczki. Wtedy podgrzałby do wymaganej temp i prędkości ładowania byłyby idealne.
Po okolo 30 minutach jak bateria sie ugrzala do 45 stopni
Sam widzisz, że grzanie nie trwa 5 minut. Dlaczego więc ma je rozpocząć dopiero na SuC? Tym bardziej, żeRozumiem jakby podgrzanie zajęło np 5 minut (...)
Nie chodzi mi o kasę (...) tylko o czas.
Jeżeli apka tak robi to wejdz do samochodu i ręcznie zmień na 16A w "ogranicz prędkość ładowania w tej lokalizacji do..." czy jakoś tak. Prawdopodobnie kiedyś ręcznie zmniejszyłeś na ekranie do 7A i sobie zanotował że w tej lokalizacji trzeba ograniczyć. Miałem tak samo i to samochód wymuszał na wallboxie a nie odwrotnie. Druga sprawa to np na zencar jak ustawiłem na ładowarce ograniczenie do np 6A to on z kolei wymuszał na samochodzie i w apce nie dało się więcej ustawić.Co do Wallboxa. Apka sama ustawia ile amper będzie sie ładować samochód. Wybieram np 16 a ona przestawia na 7
Dlatego napisałem że hipotetycznie dobrze by byłoDlaczego ma grzać dopiero na SuC? Za prąd na grzanie i tak zapłacisz.
Sam widzisz, że grzanie nie trwa 5 minut. Dlaczego więc ma je rozpocząć dopiero na SuC? Tym bardziej, że
I co ? Naladowalo dzisiaj?D
Dlatego napisałem że hipotetycznie dobrze by było