Enyaq iV 80, raporty zużycia

Mindive

Posiadacz elektryka
Nie przejmuj się - jak tylko temp przekroczy 10st na dworze autko odżyje jeżeli chodzi o zasięg

rav

Posiadacz elektryka
Ale generalnie słabo jak Ktoś miał większe oczekiwania 🙂🙃
Prawdę mówiąc oczekiwania miałem mniejsze wiec paradoksalnie jestem miłe zaskoczony. Jeżdżę bardzo dynamicznie i większość autostradą. W jeden dzień robię max 250 km wiec mi wystarczy. Zdziwiło mnie tylko to 20 kw/100km na początku postu.

Zasięg przy 100% baterii po dynamicznej autostradowej jeździe
F658FFE2-EA34-4176-A884-69D2511C5A8F.jpeg

RadaR

Fachowiec
No to ja mam tak samo m/w ale pompę mam i więcej po mieście i też dynamicznie a zużycie pokazuje 29kW...
Ale oczekiwania były większe, nie jest to auto w trasy

rav

Posiadacz elektryka
No to ja mam tak samo m/w ale pompę mam i więcej po mieście i też dynamicznie a zużycie pokazuje 29kW...
Ale oczekiwania były większe, nie jest to auto w trasy

Dzisiaj sprawdzę w prawdziwej trasie
CBDD67F8-9B20-47FA-B6C1-189D6C945110.jpeg

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Jeśli nie brzydzisz się orlenami to na A4 na MOP Kępnica masz orlena, z którego wydusisz więcej niż 50kW. Więc będziesz krócej stał niż na tym drugim przystanku wyliczonym przez ABRP. Wprawdzie postój o kilkadziesiąt km wcześniej, ale i tak dojedziesz na miejsce. Swoją drogą - ja na Twoim miejscu pojechałbym na jedno ładowanie, właśnie na wspomnianym orlenie. Masz do niego ok. 270-280km. Gdyby coś z nim było nie tak to kawałek dalej jest kolejny, więc miałbyś plan B.

rav

Posiadacz elektryka
Jeśli nie brzydzisz się orlenami to na A4 na MOP Kępnica masz orlena, z którego wydusisz więcej niż 50kW. Więc będziesz krócej stał niż na tym drugim przystanku wyliczonym przez ABRP. Wprawdzie postój o kilkadziesiąt km wcześniej, ale i tak dojedziesz na miejsce.
Nie zwiększyłem jeszcze mocy, puki co mam ograniczenie do 50 kW