Bardzo ciekawe zjawisko. Ja laduje Tesle co najmniej raz w tygodniu do 100% na ladowarce 11 kW (mam chinskie baterie gdzie jest zalecane ladowac do 100% i to wlasnie raz w tygodniu) i takiego przypadku jeszcze nie mialaem. Czesto sie zdaza ze aplikacja pokazuje 100% a jak sie przyjdzie do samochodu to juz jest 99% albo 98% mimo ze caly czas podlaczony.
A czy przypadkiem nie wlaczyl ci sie alarm bo ktos sie krecil przy aucie i dlatego te alerty?
Nie, nie było alarmu, sprawdzałem na kamerach i nic się nie działo, nie było wiatru ani deszczu. Doładować też się jej już nie dało.
Wydaje mi się ze wszystko zależy jak długo zostawiasz ja naładowaną do 100%.
Jeżeli ładujesz i jedziesz to jest ok, ale ją zostawiłem na ok 6 godzin w pełni naładowaną.
Jeżeli tak by to działało to jest to bez sensu. Ja akurat miałem w hotelu (btw jak by ktoś potrzebował mogę polecić fajny hotel w Toruniu, gdzie można się za free podładować) możliwość ładowania później jechałem na kilka godzin na spotkanie (3 km od hotelu) a następnie prawie 400km i jeżeli nie mogę naładować samochodu przez noc żeby później jechać to to jest bez sensu.