Lsk
Zadomawiam się
Nie sprawdzalem, ale telefon mam zawsze przy sobie. Oczekuje ze tak jest inaczej nie mialo by to sensu.Tylko musisz mieć kluczyk/telefon przy sobie, inaczej zapala się ekran i każe przyłożyć kartę do słupka.
Nie sprawdzalem, ale telefon mam zawsze przy sobie. Oczekuje ze tak jest inaczej nie mialo by to sensu.Tylko musisz mieć kluczyk/telefon przy sobie, inaczej zapala się ekran i każe przyłożyć kartę do słupka.
Reszta to już patenty własne.Uwaga: samochód musi być obudzony. Samochód można wybudzić lekko używając najbliższej klamki bez otwierania drzwi.
- … Naciskając na drzwiczki portu (dolny róg)
- … Z ekranu wewnątrz Twojej Tesli
- … Z aplikacji Tesla
- … Naciskając przycisk na uchwycie ładowarki Tesli
- … Naciskając i przytrzymując przycisk bagażnika na pilocie
Tak dzwonilem do serwisu I maja je po 2700.Dzisiaj przyjechało z Tesli takie cudo, Corded Mobile Connector, Red, taka jes toficjalna nazwał ładowarka mobilna z wtyczką 16A 3 fazową na stałe. Bardzo fajnie ładuje, ma przycisk do otwierania, i jest dość tanie w cenie Zencara. Dziwne że na stronie Tesli w akcesoriach go nie widziałem, może źle szukałem.
Obok dla porównania ten który teraz dają do modelu 3
Można skonfigurować żeby Tesla nie zamykała się w garażu, wtedy może nie będzie wymagać odblokowania samochodu?Tylko musisz mieć kluczyk/telefon przy sobie, inaczej zapala się ekran i każe przyłożyć kartę do słupka.
masz na myśli Wall Connector? no tak, ale on jest stacjonarny, to troche tak jak laptop i PC, w podobnej cenie laptop zawsze będzie miał słbsze parametry. Aly tym redem jestem pozytywnie zaskoczony, jest bardzo mały i lekki, waży mniej niż ten 3kW z autemTak dzwonilem do serwisu I maja je po 2700.
Plus jest taki ze sa mobile.
Minus ze drozsze od WC I tylko 11kW.
jeśli to pytanie, to tak, możnaMożna skonfigurować żeby Tesla nie zamykała się w garażu, wtedy może nie będzie wymagać odblokowania samochodu?
Jak zaśnie, to i tak trzeba obudzić. Nie blokuję jej w domu odkad jest taka możliwość (stosunkowo od niedawna) , ale klapka zadziała po otwarciu drzwi jak Tesla "poszla w kimono".Można skonfigurować żeby Tesla nie zamykała się w garażu, wtedy może nie będzie wymagać odblokowania samochodu?
Mam wrażenie że w zamkniętym garażu nic jej nie draźni i głęboko śpi ośczędzając baterię. Nawet czasem nie reaguje na telefon w zasięgu. Trzeba szarpnąć klamkę i poczekać, potem drugi raz.Jak zaśnie, to i tak trzeba obudzić. Nie blokuję jej w domu odkad jest taka możliwość (stosunkowo od niedawna) , ale klapka zadziała po otwarciu drzwi jak Tesla "poszla w kimono".
Mam tak skonfigurowane, ale na noc zawsze zamykam.Można skonfigurować żeby Tesla nie zamykała się w garażu, wtedy może nie będzie wymagać odblokowania samochodu?