Go East by EV - czy to dobry pomysł?

consigliero

Pionier e-mobilności
Straty stratami, ale jak to mówią, wolniej jedziesz dalej zajedziesz, podobno.

turez

Zadomawiam się
Ja jeżdżę trasę Wrocław-Starachowice i faktycznie Piotrków to ostatnie DC na trasie. Raczej pewne, ale potrafi być zastawione bo przy centrum handlowym. Na spokojnie zaladujesz się albo na MOP Dąbrowa, albo CH PTAK w Rozmowie blisko zjazdu z S8. Na obu przy dobrych wiatrach osiągniesz ko 70kw. Z nich do Ostrowca na lajcie bo też i droga krajowa

nabrU

Moderator
Potencjalnie jest opcja ciągnąć A4 dalej pod Kraków (z GW w Kątach Wrocławskich i Strzelcach Opolskich) i potem jakoś na S7 na jędrzejowskim Orlenie się podładować

Cav

Pionier e-mobilności
Potencjalnie jest opcja ciągnąć A4 dalej pod Kraków (z GW w Kątach Wrocławskich i Strzelcach Opolskich) i potem jakoś na S7 na jędrzejowskim Orlenie się podładować
O ile będzie działał....
Jak się kiedyś od niego odbiłem i pozostała laweta.

nabrU

Moderator

JareG

Pionier e-mobilności
Nieciekawie tam macie koledzy :rolleyes:
To jest Polska :D
Wszystko OK, tylko po prawie dobie w drodze nadrabiać km aby zahaczyć o Kielce...
To tylko jakaś tam alternatywa, gdyby np. coś się zesrało w Piotrkowie.. bo jeśli podładujesz się tamże, to nie będziesz miał potrzeby walić na Kielce.
Jak tak dalej pójdzie to kupię bilet na samolot.:unsure:
Weź jeszcze pod uwagę warunki pogodowe.. ale te będziesz znał dopiero kilka dni przed wyjazdem. Ja osobiście lubię jeździć, więc pewnie wybrałbym pielgrzymkę przez pół Europy :D

Pozdrawiam

nabrU

Moderator
To tylko jakaś tam alternatywa, gdyby np. coś się zesrało w Piotrkowie.. bo jeśli podładujesz się tamże, to nie będziesz miał potrzeby walić na Kielce.

Bardziej prawdopodobna opcja to A4 aż do okolic Krakowa i potem w górę, bo jeden Forumowicz się zaoferował pomóc z ładowarką (y)

Weź jeszcze pod uwagę warunki pogodowe.. ale te będziesz znał dopiero kilka dni przed wyjazdem. Ja osobiście lubię jeździć, więc pewnie wybrałbym pielgrzymkę przez pół Europy :D

Ja też lubię takie 'czelendże' (choć pewnie niektórzy się stukają w czoło jak słyszą dobę jazdy ;)) plus zawsze to samochód do dyspozycji w PL, aby rodzinę poodwiedzać.

nabrU

Moderator
Przygotowań do wyjazdu do PL ciąg dalszy.
Pobrałem apkę Greenway'a i zarejestrowałem się wybierając pakiet Energia Standard.

Mam jednak następujące pytania:
- Nie widziałem nigdzie opcji zamawiania karty RFID czy ona więc domyślnie przychodzi na adres podany w rejestracji (nic o tym chyba nie pisze w Regulaminie)?
- Czy opłata w planie, który wybrałem (Energia Standard) jest pobierana raz w miesiącu czy po każdym ładowaniu?
- Czy podana przeze mnie wirtualna karta Visa Revolut będzie działać jako środek płatności (została pozytywnie zweryfikowana kwotą 1zł)?