W energii standard nie ma abonamentuPrzygotowań do wyjazdu do PL ciąg dalszy.
Pobrałem apkę Greenway'a i zarejestrowałem się wybierając pakiet Energia Standard.
Mam jednak następujące pytania:
- Nie widziałem nigdzie opcji zamawiania karty RFID czy ona więc domyślnie przychodzi na adres podany w rejestracji (nic o tym chyba nie pisze w Regulaminie)?
- Czy opłata w planie, który wybrałem (Energia Standard) jest pobierana raz w miesiącu czy po każdym ładowaniu?
- Czy podana przeze mnie wirtualna karta Visa Revolut będzie działać jako środek płatności (została pozytywnie zweryfikowana kwotą 1zł)?
Ja swojej karty revoluta do Orlenowej apki dodac nie moge. Moglem, ale usuneli mi wszystkie karty i od tej pory sie nie da.Revolut działa jak najbardziej. Mam, korzystam.
Mnie na karcie RFID nie zależy, po prostu pytam aby nie być zaskoczony że coś przyszło od Greenwaya na adres w PLJest opcja, przy kierowcy chyba do zamowienia karty. Też nie mogłem znaleźć.
Raz w miesiącu
W energii standard nie ma abonamentu
Ale jesli planujesz naladowac na GW wiecej niz 65kW w jednym mieaiacu to oplaca sie kupic na miesiac abonament za 29zl
Revolut działa jak najbardziej. Mam, korzystam.
Teraz apka pamięta kartę. Wpisujesz to raz i tyle.W Orlenie załapałem się na płatność Apple Pay, to było dla mnie idealne rozwiązanie. Teraz mając kartę Greenway wolę tam ładować niż wstukiwać kartę do aplikacji orlenowskiej. Ciekawe dlaczego im przeszkadzało to Apple Pay
Ładowarka | Koszt | kWh | Czas |
Ionity Maidstone | £8.19 | 18.2 | 15 |
Allego Middelkerke | £0.00 | 27.1 | 21 |
Fastned Everberg Zuid | £0.00 | 27.2 | 21 |
Fastned Maasmechelen | £0.00 | 24 | 22 |
Ionity Bad Honef | £6.21 | 13.8 | 9 |
Fastned Limburg Sud | £0.00 | 28.1 | 22 |
Ionity Kirchheim Tal | £9.86 | 21.9 | 16 |
Ionity Schwabhausen | £8.64 | 19.2 | 13 |
Fastned Hermstdorf Ost | £0.00 | 29.5 | 23 |
Ionity Dresdner Tor Sud | £9.68 | 21.5 | 15 |
Aral Pulse Kodersdorf | £19.34 | 29.3 | 23 |