Statystyki ładowania w aplikacji Tesla

Bronek

Pionier e-mobilności
My w Energa mamy taką G12R i ma ona 3h taniego w dzień gdzie słońce teoretycznie dobrze daje. Gdy się da to wszystko co żre prąd w tym ładująca się Teslę staram się odpalać od 13.00 do 16.00.
Gdy panele nie wyrabiają, to i tak dokupuje tanio a do tego nie oddaje tych 20% za magazynowanie.
Te 3 h to fajna opcja. To 240 km zasięgu, zmywarka pralka i suszarka obskoczy cały program.
Do tego tanio jest też do 7 rano co pozwala też kawkę z ekspresu po taniości wypić.
Haczyk, to najdroższy prąd że wszystkich w strefach "drogich"

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jak dodałem wyszczególnione pozycje to mi wychodzi G12W tania 0,343, ale o 1 grosz nie warto się spierać. Tak czy inaczej w Enei taniej.
Pewnie nie dodałeś dwóch ostatnich kolumn czyli opłaty OZE i kogeneracyjnej, bo o E są dopiero w tekście jako 1,11zł i 4,99 za MWh.

tuwxyz

Fachowiec
Piszecie o taryfach to może się podepnę... Jaka taryfa, od jakiego dostawcy jest najbardziej sensowna w Warszawie?
Łącze mam od STOEN Operator, tylko na potrzeby EVSE.
Planuję ładować się tylko w nocy (do tej pory ładowałem się na mieście 1-2 razy w tygodniu). Czy są jakieś wskazania, żeby brać płaską taryfę?

krzyss

Pionier e-mobilności
Piszecie o taryfach to może się podepnę... Jaka taryfa, od jakiego dostawcy jest najbardziej sensowna w Warszawie?
Łącze mam od STOEN Operator, tylko na potrzeby EVSE.
Planuję ładować się tylko w nocy (do tej pory ładowałem się na mieście 1-2 razy w tygodniu). Czy są jakieś wskazania, żeby brać płaską taryfę?
Jesli tylko w nocy to G12

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale są przecież różne G12w, G12as. Widziałem, że koledzy pisali o G12r? No i od kogo.
Pytales o ladowanie w nocy a G12 jest najtansze… g12W jest drozsze troche w nocy ale daje tez weekendy. G12as nie dostaniesz do nowego lacza chyba.
A ty chcesz zmieniac sprzedawce ? Jesli tak to sprawdz najnizsza stawke w g12 i juz.
Operatora nie zmienisz a on jest najdrozszy w Polsce jeslo chodzi o nocna oplate przesylowa.