dobra, czyli z tego co rozumiem -
- ten sterownik Tesli jest 1-fazowy, co oznacza, że abym mógł wydobyć z niego 7kW, muszę mieć instalację od przyłącza aż do ładowarki min. 32A
- z tego co ustalałem, ta instalacja jest 16A (na 90%), bo myślałem, że do 11kW tyle wystarczy - więc nie chciałem inwestować w drogą instalację
- to oznacza, że muszę mieć 3-fazowe EVSE, żeby z 16A wyciągnąć 7-11kW
- a to z kolei oznacza, że nie ma taniego mobilnego ładowania AC - więc albo Tesla Wall w domu i Zencar na wyjazdy, albo Juice booster do użytku mieszanego?
Twoje konkluzje są prawidłowe. Korzystaj z 3F!!! Tesla pobłogosławiła 3 fazami Europę, w USA ładowarki pokładowe są 1 fazowe.
Czy jesteś przekonany na 100% że masz ładowarkę pokładową, która z 1 fazy pociągnie 7kW? (Nawet jeżeli instalacja elektryczna i Twój EVSE będą "potrafiły" 7kW?)
Bronek pisał "Bez sensu mając 3 fazy wchodzić w to rozwiązanie." to święta racja. Pisałeś, że kładziesz instalację 3f w domu. Zastanów się nad położeniem kabli z dużym nadmiarem przekroju - 6mm*mm a nawet 10 mm*mm. A kiedy wynajęty elektryk zapyta "po co?". Odpowiesz: po to żeby podziękować sobie za 10-15 lat

Chyba najlepiej sprawdzi Ci się po prostu EVSE 16Ax3F bez "cegły". Były przykłady w tym wątku. Czyli ładowanie ~11 kW lub ~70 km/h. Sprawdzi się i do garażu i na wyjazd.