gim-kg
Pionier e-mobilności
Pytanie tylko jak często będziesz używać mobilnie tego EVSE? Miałem podobne dylematy jak ty, ale po konsultacjach z użytkownikami EVSE okazało się, że niektórzy nie używali ich w ogóle poza domem. Kupili tylko dlatego, że kiedyś może się przydać. Dlatego ja zdecydowałem się na WC. Miało być stabilnie, estetycznie, bezpiecznie, tak żeby żona mogła bez problemów z tego korzystać gdy mnie nie ma w domu. Podchodzi, sciaga wtyczkę, naciska przycisk na niej, podłącza do samochodu i tyle. Jak chce odłączyć, naciska przycisk, odłącza wtyczkę i odwiesza ja na WC. Prostsze niż tankowanie na stacji.
Na przyszłość gdybym potrzebował czegoś w trasę, zainwestuje w złączkę na 7.4 kW albo UMC1. Wiem, że standardowy MC nie ma rcb-B, ale skoro producent nie zastosował tego to widocznie nie trzeba. Są osoby które nie zamontowały żadnego WC, po prostu ładują z gniazdka tym co dał producent w zestawie i w ogóle nie mają pojęcia o jakimś tam rcb-B.
Na przyszłość gdybym potrzebował czegoś w trasę, zainwestuje w złączkę na 7.4 kW albo UMC1. Wiem, że standardowy MC nie ma rcb-B, ale skoro producent nie zastosował tego to widocznie nie trzeba. Są osoby które nie zamontowały żadnego WC, po prostu ładują z gniazdka tym co dał producent w zestawie i w ogóle nie mają pojęcia o jakimś tam rcb-B.