solik

Pionier e-mobilności
To juz kwestia indywidualna, dotacja sobie mozna zbic "procenty" i wyjsc na 0 lub troche na plus a perspektywa pb95 od lipca za 9zl lub wiecej jest jak najbardziej realna.

Cav

Pionier e-mobilności
Właśnie lepiej włożyć oszczędności w elektryka.
Unikasz inflacji, również inflacji ceny samochodu, no i mocno ograniczasz koszty eksploatacji.

Co do ceny za nowe Niro - zgadzam się, brzmi jak promocja.
Za Soula jeszcze bardziej, bo możesz rabaty dostać.

solik

Pionier e-mobilności
Zachar w ostatnim filmie opowiadal o swoim przejsciu na EV i jest nim akurat poprzednie eNiro ;) fajnie przedstawil to co wiekszosc zdaje sie jeszcze nie rozumiec.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Zakup droższego EV zaczyna być inwestycją, a auto aktywem a nie pasywem. Kupujesz droższe auto, ale ładując się w warunkach domowych z fotowoltaiki masz praktycznie bezkosztową eksploatację a dodatkowo problemy logistyczne prawdopodobnie nie zakończa się w najbliższych miesiącach, raczej perspektywa 2-2.5roku o ile konflikty zbrojne nie rozszerzą się poza obecne tereny działań.

Niropole

Nowy na Forum
Zamówiliśmy Niro w grudniu 2021 przed majówką otrzymaliśmy informację od dilera że auta nie będzie. Zaproponowano nam nową wersję (droższą) z zachowaniem terminu dostawy auta z zamówienia pierwotnego. Podobno od 05.05.22 jest oficjalne stanowisko kia że dostarczą nową wersję w cenie starej zawartej w umowie. Czy ktoś ma podobne info...?

Karol_w-wa

Zadomawiam się
Zamówiliśmy Niro w grudniu 2021 przed majówką otrzymaliśmy informację od dilera że auta nie będzie. Zaproponowano nam nową wersję (droższą) z zachowaniem terminu dostawy auta z zamówienia pierwotnego. Podobno od 05.05.22 jest oficjalne stanowisko kia że dostarczą nową wersję w cenie starej zawartej w umowie. Czy ktoś ma podobne info...?

No nie, ja mam info wręcz przeciwne. Zamówienia zeszłoroczne anulowane, możliwość przejścia na nową wersję, ale z dopłatą do aktualnego cennika.

Cyrkiel

Zadomawiam się
11.12. zamówiłem Eniro. W kwietniu otrzymałem informację że zamówienie jest anulowane i mam czekać na decyzję w sprawie zadośćuczynienia… i tak czekam do dzisiaj. Mój diler twierdzi że nie ma jeszcze żadnej propozycji ale na wszelki wypadek zamówił mi dwa samochody wersję L i wersję XL i będę mógł sobie wybrać która cena będzie bardziej atrakcyjna.

mimx

Fachowiec
Oho, diler napisał, że można już zlecać produkcję Niro EV, prosił o potwierdzenie specyfikacji, czyli zaraz powinienem znać ETA.