Cav

Pionier e-mobilności
Cenowo auto nadal jest atrakcyjne - gdy się weźmie pod uwagę wzrost cen u innych - ale jest droższe, a czy lepsze to IMO dość wątpliwe.
Za to jest ładniejsze.
Poprzedni model nie bardzo wyglądał, ten już może być.

JareG

Pionier e-mobilności
Za to jest ładniejsze.
Ogólnie to tak, ale..
Poprzedni model nie bardzo wyglądał, ten już może być.
.. np. środek nie do końca mi pasuje.
BTW: Głównie jednak chodzi mi o to, że mieli możliwość poprawienia ważnych rzeczy chyba niewielkim kosztem 'projektowym' (ładowanie DC do 100kW, albo i do 120kW oraz krzywa jak najbardziej zbliżona do tej z EV6.. plan minimum to ta krzywa), a zajęli się sprawami dla mnie drugorzędnymi.

Pozdrawiam

kiki111

Fachowiec
A co mogą myśleć osoby, którym nie anulowali zamówienia i cały czas mają status w produkcji? Zapomnieli anulować czy może jednak faktycznie wyprodukują (czy w ogóle produkcja jeszcze trwa)? Będąc w takim zawieszeniu nie zamawiam nowego, a kolejka pewnie rośnie. Jeśli faktycznie dostanę ten, który mam zamówiony to będę cały szczęśliwy ale jeśli mam czekać kolejne kilka miesięcy to lepiej żeby ten czas jak najszybciej zaczął płynąć.

Cav

Pionier e-mobilności
mieli możliwość poprawienia ważnych rzeczy chyba niewielkim kosztem 'projektowym' (ładowanie DC do 100kW, albo i do 120kW oraz krzywa jak najbardziej zbliżona do tej z EV6.. plan minimum to ta krzywa), a zajęli się sprawami dla mnie drugorzędnymi.
Niepotrzebnie traktujesz to jako nowy model.
To jest tylko głębszy facelifting, a zmiany w platformie i napędzie są głównie software'owe.
Zmienili chyba tylko przełożenie główne.

Cyrkiel

Zadomawiam się
A co mogą myśleć osoby, którym nie anulowali zamówienia i cały czas mają status w produkcji? Zapomnieli anulować czy może jednak faktycznie wyprodukują (czy w ogóle produkcja jeszcze trwa)? Będąc w takim zawieszeniu nie zamawiam nowego, a kolejka pewnie rośnie. Jeśli faktycznie dostanę ten, który mam zamówiony to będę cały szczęśliwy ale jeśli mam czekać kolejne kilka miesięcy to lepiej żeby ten czas jak najszybciej zaczął płynąć.
z tego co wiem starych eniro napewno nie dostaniemy. Kia automatycznie zamówiła nowego Niro tylko nie podała w jakiej cenie sprzeda i kiedy wyda. A kiedy zamówiłeś samochód?

kiki111

Fachowiec
z tego co wiem starych eniro napewno nie dostaniemy. Kia automatycznie zamówiła nowego Niro tylko nie podała w jakiej cenie sprzeda i kiedy wyda. A kiedy zamówiłeś samochód?
W grudniu, dealer twierdzi że przyszło anulowanie razem ze wszystkimi, a po chwili przyszło sprostowanie że mojego egzemplarza jednak te anulowania nie dotyczą. Sam stwierdził że nie wie czego się spodziewać bo to jedyny u nich nieanulowany. Generalnie jestem nastawiony już na nowe zamówienie ale gdzieś tam nadzieja się tli. Najważniejsze żeby w końcu potwierdzili cokolwiek.

Cyrkiel

Zadomawiam się
W grudniu, dealer twierdzi że przyszło anulowanie razem ze wszystkimi, a po chwili przyszło sprostowanie że mojego egzemplarza jednak te anulowania nie dotyczą. Sam stwierdził że nie wie czego się spodziewać bo to jedyny u nich nieanulowany. Generalnie jestem nastawiony już na nowe zamówienie ale gdzieś tam nadzieja się tli. Najważniejsze żeby w końcu potwierdzili cokolwiek.
Jakoś nie chce mi się wierzyć że jedyny obalałeś :) a odbiór auta na kiedy? Ja miałem mieć do końca czerwca.

kiki111

Fachowiec
dwie rzeczy:
1. wynegocjowana cena
2. czas oczekiwania

O ile cenę nowego byłbym w stanie zaakceptować a jeśli utrzymali by mi rabat na podobnym poziomie to tym bardziej ale czas oczekiwania kolejnych 10 miesięcy boli najbardziej.

kiki111

Fachowiec
Jakoś nie chce mi się wierzyć że jedyny obalałeś :) a odbiór auta na kiedy? Ja miałem mieć do końca czerwca.
Stąd też moje podejrzenia że nic z tego nie będzie.:)
Też mam czerwiec w umowie ale w momencie zamawiania było: Panie, w kwietniu już na pewno będziesz pan jeździł.:)