mimx

Fachowiec
Niestety terminu nie poznałem, mimo że zamówienie zostało właśnie formalnie złożone. System im ponoć pokazuje czas maksymalny (niezmiennie 10 mies.) a dopiero po otrzymaniu "alokacji slotu" będzie znany dokładny termin :confused:

Cav

Pionier e-mobilności
Pytanie do tych co mają anulowane zamówienia… czy dostaliście już jakąś propozycje od dilera i czy coś podpisaliście już?
A na co czekacie?
Zapisy oficjalnie ruszyły, więc jedyne czego można sie doczekać to zwiększenia kolejki.
Jak ktoś chce kupić to od razu do dealera i rezerwować.

Cyrkiel

Zadomawiam się
A na co czekacie?
Zapisy oficjalnie ruszyły, więc jedyne czego można sie doczekać to zwiększenia kolejki.
Jak ktoś chce kupić to od razu do dealera i rezerwować.
Samochód zamówiłem jak tylko dowiedziałem się o anulacji… czyli miesiąc temu. Problemem jest to że mam zamówiony samochód ale nie znam ceny za jaką go kupię i kiedy go otrzymam.

Cav

Pionier e-mobilności
Przecież cennik jest znany, możliwe rabaty też.
Skontaktuj się z dealerem.
Zwłaszcza że miesiąc temu nie mogłeś oficjalnie zamówić, więc spytaj czy wysłał zamówienie do systemu importera.
Zamawiać można od kilku dni.

Cyrkiel

Zadomawiam się
Przecież cennik jest znany, możliwe rabaty też.
Skontaktuj się z dealerem.
Zwłaszcza że miesiąc temu nie mogłeś oficjalnie zamówić, więc spytaj czy wysłał zamówienie do systemu importera.
Zamawiać można od kilku dni.
Osoby którym anulowano zamówienia z automatu miały zamówione nowe niro przed udostępnieniem możliwości zamówień w salonach. Tylko od miesiąca czekam na propozycję rekompensaty ze strony Kii za czas oczekiwania a stary model którego nie otrzymam. Nie znam ceny w jakiej zostanie mi sprzedany nowy model. Było już kilka wersji od tego że zostanie cena starego modelu po zachowanie zniżek ze starego modelu na nowy. Terminu wydania też nie znam bo usłyszałem że Kia postara żebyśmy mieli pierwszeństwo. A do dilera dzwonię raz w tygodniu… pytam się tutaj bo widzę kilka osób w takiej samej sytuacji

Michal

Moderator
Tutaj widziałem jakieś info o rabatach:

JareG

Pionier e-mobilności
Tutaj widziałem jakieś info o rabatach:
Dla mnie ważne jest to, że nie poprawili prędkości ładowania DC (a wręcz lekko obniżyli, do 71kW), i zapewne krzywa ładowania też została stara. Bateria też właściwie bez zmian, obcięcie momentu obrotowego.. skasowanie rabatów (został jeden, 3%).. i to wszystko za jednak większe pieniądze. Cenowo auto nadal jest atrakcyjne - gdy się weźmie pod uwagę wzrost cen u innych - ale jest droższe, a czy lepsze to IMO dość wątpliwe. No ale zapewne muszą dbać o sprzedawalność EV6.. :)

Pozdrawiam

Najnowsze dyskusje