Cav

Pionier e-mobilności
Toć wiem, że to lift. Ale chyba zmiana szybkości ładowania DC nie wyymaga przekonstruowania auta?
Tego nie wiesz, może jakieś droższe podzespoły nie są w stanie tego wytrzymać?
Albo z testów wychodzi, że dana bateria nie wytrzymałaby do końca gwarancji?
Może wymagałoby zmiany chłodzenia?

JareG

Pionier e-mobilności
Tego nie wiesz, może jakieś droższe podzespoły nie są w stanie tego wytrzymać?
Albo z testów wychodzi, że dana bateria nie wytrzymałaby do końca gwarancji?
Może wymagałoby zmiany chłodzenia?
Ano nie wiem, ale to nie są jakieś wielkie zmiany, więc chyba można sobie pomarzyć..
Tak czy inaczej, to nowe eNiro nie jest dla mnie jakoś znacząco lepsze od starego. Nie mówiąc już o warunkach zakupu 🤣 Cieszę się, że kupiłem oczojeba bez czekania i na starych warunkach cenowo-rabatowych.

Pozdrawiam

kiki111

Fachowiec
Gdybym wiedział w grudniu że Kia zrobi jak zrobi to bym już jeździł Teslą model 3 którą bym kupił za 199 tysięcy. Taka prawda że to teraz Kia rozdaje karty bo czego bym nie zrobił to będę kilkanaście tysięcy w plecy.
Też żałuję że nie wziąłem wtedy Tesli ale było - minęło.
Jeżeli niro anulowani 300 szt. to ceed'ów pewnie kilkanaście tysięcy. Najgorsze że akurat w moim przypadku jestem w totalnym zawieszeniu i nie bardzo mogę cokolwiek zrobić.

Cav

Pionier e-mobilności
A te ceedy?
W Polsce sprzedaje się w kilka miesięcy kilkanaście tys ceedów z automatami?
Raczej wątpię....

kiki111

Fachowiec
A te ceedy?
W Polsce sprzedaje się w kilka miesięcy kilkanaście tys ceedów z automatami?
Raczej wątpię....
To tylko moje gdybanie, zupełnie nie istotne ale dotyczy całej rodziny: ceed, proceed, xceed. Zamówienia od października do połowy maja chyba. Biorąc pod uwagę że to auto było nieźle wycenione względem konkurencji i to że elektryki to promil sprzedaży szacuję że mogłoby być kilkanaście tysięcy ale zaznaczam że nie mam żadnego poparcia dla tego stwierdzenia.

Cav

Pionier e-mobilności
To tylko moje gdybanie, zupełnie nie istotne ale dotyczy całej rodziny: ceed, proceed, xceed.
Bez znaczenia.
Tyle aut z tej rodziny Kia w Polsce jeszcze nigdy nie sprzedała nawet w rok.
A co dopiero przez pół roku i wyłącznie z automatem.
Podziel to przez 4, albo i więcej.

Najpopularniejszy model to Sportage, a on sprzedał się w 2021 w ilości poniżej 8 tys....

kiki111

Fachowiec
Zapewne masz racje że przeszacowałem z tymi kilkunastoma tysiącami ale jak już pisałem nie jest to istotne. Mnie interesuje eNiro i to czy jakimś cudem dowiozą moje zamówienie do mety.:)