Cyrkiel

Zadomawiam się
Specjalnie porównywałem numery przednich szyb bo interesowałem się ich przepuszczalnością światła. No chyba że będzie to szyba przeznaczoną oryginalnie na jakiś inny rynek bo u nas nawet w M jest laminowana. Może jednak chodzi o szyby boczne - w eNiro nie były laminowane, może tu coś zakombinowali żeby specyfikacja była podobna. Ale tyle zachodu o kilka dolarów?
A co oznacza brak ładowania na zewnątrz? Drzwi będzie trzeba otworzyć żeby podpiąć do wallboxa? Chyba że wycieli V2X co z jednej strony jakoś można zrozumieć (w eNiro nie było), z drugiej po raz kolejny aż dziw bierze że chciało by im się tak kombinować.
V2X wycięli i jestem pewien że chodziło o przednią szybę.

lookash_c

Pionier e-mobilności
V2X wycięli i jestem pewien że chodziło o przednią szybę.
e-Niro nie miało przecież V2X ani akustycznej szyby (czy coś mnie ominęło?). Więc żadnego wyposażenia Ci nie ubywa względem zamawianego e-Niro...

Cyrkiel

Zadomawiam się
e-Niro nie miało przecież V2X ani akustycznej szyby (czy coś mnie ominęło?). Więc żadnego wyposażenia Ci nie ubywa względem zamawianego e-Niro...
Od maja byłem informowany przez Kię że w zamian za eniro xl zostało zamówione niro ev xl… tylko ceny nie mogli ustalić. Jeszcze w zeszłym tygodniu Kia informowała mnie że jes w Polsce już auto Kia Niro Ev XL a tutaj dzisiaj się dowiaduję że to jednak Kia Ev L wykastrowana. Czy to jest działanie ok wobec kupującego? Jak będę chciał sprzedać ten samochód to jako co? Jaką wersję?

PiotrS

Posiadacz elektryka
Od maja byłem informowany przez Kię że w zamian za eniro xl zostało zamówione niro ev xl… tylko ceny nie mogli ustalić. Jeszcze w zeszłym tygodniu Kia informowała mnie że jes w Polsce już auto Kia Niro Ev XL a tutaj dzisiaj się dowiaduję że to jednak Kia Ev L wykastrowana. Czy to jest działanie ok wobec kupującego? Jak będę chciał sprzedać ten samochód to jako co? Jaką wersję?
Ale cenę płacisz jak za eNiro, czy jak za Niro EV?

Cyrkiel

Zadomawiam się
Płacą jak za eNiro. Chodzi tylko o oczekiwania. Skoro im ktoś przekazał, że będą mieć więcej, to teraz żal, że jednak nie ma.
Nie żal tylko o przekaz informacji i wprowadzanie w błąd… gdybym wiedział że to będzie L to bym dopłacił do pakietu TECH.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Nie żal tylko o przekaz informacji i wprowadzanie w błąd… gdybym wiedział że to będzie L to bym dopłacił do pakietu TECH.
Ok, rozumiem.
Ale i tak macie mega fajnie, że dostaliście nowe auto w cenie startego.
A tego V2L i tak byście nie używali raczej. Marketingowo to wygląda super, ale w realnym użytkowaniu jest nieprzydatne najczęściej.

Cyrkiel

Zadomawiam się
Ok, rozumiem.
A tego V2L i tak byście nie używali raczej. Marketingowo to wygląda super, ale w realnym użytkowaniu jest nieprzydatne najczęściej.
Tego V2L to mi nie szkoda bo nie widzę do tego zastosowania… boli mnie brak klapy i wentylowanych foteli. Przy tej cenie auta dopłacenie tych 6 tysięcy do pakietu TECH nie zrobiłoby różnicy dla mnie.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Tego V2L to mi nie szkoda bo nie widzę do tego zastosowania… boli mnie brak klapy i wentylowanych foteli. Przy tej cenie auta dopłacenie tych 6 tysięcy do pakietu TECH nie zrobiłoby różnicy dla mnie.
No fakt. Jak masz skórę, to wentylowane fotele fajne. Klapa też.

KKL

Posiadacz elektryka
Ok, rozumiem.
Akurat jak kupowałem Soula to właśnie nad V2L najbardziej ubolewalem.. a raczej jego brakiem :). Idealne rozwiązanie jak ci pada prąd w domu, a u mnie na podwarszawskiej wsi pada dość często... Ostatnio 3 tygodnie temu, tuż po tym jak wyjechaliśmy na urlop.. nie było prądu w domu 36h.. taka Niro spokojnie pociągnęłaby mi dom przez ten czas (oczywiście gdybym wtedy był w domu i miał V2L, którego nie mam..)