Olecki

Pionier e-mobilności
Zamówienie z czerwca, w zeszły poniedziałek dostałem dokumenty, auto gotowe do odbioru ale termin w urzędzie komunikacji za tydzień.

Olecki

Pionier e-mobilności
Gratuluję :)
Możesz pochwalić się jaka wersja ?
Mnie ciekawi jak wygląda jasny środek wersji XL
Tu masz pokazany jak wygląda na rynek USA ale u nas raczej będzie tak samo. Moim zdaniem wygląda to jak kupa ale gusta są różne.

wartur

Nowy na Forum
Zamówienie z czerwca, w zeszły poniedziałek dostałem dokumenty, auto gotowe do odbioru ale termin w urzędzie komunikacji za tydzień.
Co za bajzel, rozumiem opóźnienia w produkcji samochodów, brak podzespołów itp., ale obsuwy w urzędach? Czego im może brakować....

eldawido

Zadomawiam się
Powiedzcie jak Wam się korzysta z przełączanych funkcji pokręteł do regulacji głośności i temperatury? Wygląda to na ergonomiczny koszmarek.

Jobski

Fachowiec
Powiedzcie jak Wam się korzysta z przełączanych funkcji pokręteł do regulacji głośności i temperatury? Wygląda to na ergonomiczny koszmarek.
Osobiście kompletnie nie rozumiem obaw ludzi. Obecnie mam Citroena Grand C4 Spacetourer gdzie wszystko masz w jednym ekranie dotykowym (radio, klima, navigacja, telefon, ustawienia). Klimę mam ustawioną w tryb auto ze stałą temperaturą i praktycznie nie zaglądam do tego ekranu. W Niro można zdefiniować czy ma pamiętać ostatni tryb czy automatycznie wracać do jednego wybranego i to uważam za faje rozwiązanie.

Olecki

Pionier e-mobilności
Co za bajzel, rozumiem opóźnienia w produkcji samochodów, brak podzespołów itp., ale obsuwy w urzędach? Czego im może brakować....
Dlaczego bajzel? U mnie w wydziale komunikacji zapisy są przez internet, wchodzisz na stronę i rezerwujesz konkretną datę i godzinę wizyty. Przychodzisz, 20 minut i załatwione, tylko że wolne terminy obecnie są minimum 3 tygodnie do przodu. Ja rezerwowałem miejsce 10 sierpnia kiedy jeszcze nie miałem dokładnych szczegółów na temat dostarczenia do dealera więc wolałem dać sobie kilka dni zapasu gdyby było jakiś poślizg (pierwszy wolny termin był wtedy 31 sierpnia). Z drugiej strony mogę przyjść do wydziału bez rezerwacji, wziąć numerek i poczekać parę godzin bez gwarancji że uda mi się cokolwiek załatwić bo np. nikt nie zrezygnował z zarezerwowanego terminu. To ja już wolę rezerwacje przez internet, mój czas jest cenniejszy.

Jeździłem tylko chwilę testowo ale imho bardzo wygodne rozwiązanie, moim zdaniem nawet lepsze od tradycyjnych guzików. Domyślnie ustawiasz na obsługę audio a obsługa klimatyzacji (gdzie przy automatycznej zmieniam coś może raz na miesiąc) to raz naciskasz przełącznik, wprowadzasz zmianę i po chyba kilkunastu sekundach samo wraca do panelu radia (można też szybciej przełącznikiem).