electricar

Zadomawiam się
Ze stałą stopą, to bardzo dobra oferta.
Podasz więcej parametrów? Pierwsza i ostatnia wpłata, czas trwania.
Nie robiłem kalkulacji bo nie mam auta w produkcji nawet. Kalkulacja nie ma znaczenia bo jeśli ktoś kupuje auto za 200k. to musi być go stać na auto a nie na liczenie rat i martwienie się o 2%. Rata musi być " paprochem" w miesięcznych wydatkach

PiotrS

Posiadacz elektryka
To na jakiej podstawie leasing zaproponował 8%?
Myślę, że da się i na 4% i na 20%, ale to wszystko zależy od parametrów.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ze stałą stopą, to bardzo dobra oferta.
Podasz więcej parametrów? Pierwsza i ostatnia wpłata, czas trwania.
Pewnie lowia jeleni na marketing a potem wychodzi 115%

eldawido

Zadomawiam się
Maksymalna wpłata 45%, minimalny wykup i wyjdzie te 8%. To już chyba ten czas, że leasingi ze stałą stopą będą niżej oprocentowane - banki wietrzą obniżenie stóp.

electricar

Zadomawiam się
Leasingi też są w kropce i pchaja wlasnie stala stope. Jak sprzedawałem auto 3 msc temu do leasingu to kobieta żaliła się marże jadą na minimum bo ludziska ograniczyli zakupy. W śród firm które znam i co słyszę od przedstawicieli to rynek maszynowy siadł. Zakupy w firmach padły bo zbyt drogo. Stal konstrukcyjna dziś dzwoniłem to mała przecena z 11 zł kg na 6 zł. Czas na zarabianie pieniędzy się zaczyna, z głową na karku oczywiscie ;)

HMS

Zadomawiam się
Tu masz pokazany jak wygląda na rynek USA ale u nas raczej będzie tak samo. Moim zdaniem wygląda to jak kupa ale gusta są różne.
Widziałem ten i inne filmy ( jakiś czas temu wkleiłem link do takiego filmu ) i tak jak pisałem, że na tą chwilę to tylko spekulacje jaki będzie jasny środek XL
Masz rację > Nie to ładne co ładne lecz to ładne co się komu podoba <

KierowcaEV

Zadomawiam się
Turecki test na trasie Antalya-Anakara. Na trasie 550 km - czas 6:37 - średnie zużycie 15,8 kW - prędkość z jaką jechał 115 km/h. W trasie ładowanie z 24% - 79% na ładowarce 50kW czas około 53 minuty. Zna ktoś turecki aby coś dodać :D

JareG

Pionier e-mobilności
W trasie ładowanie z 24% - 79% na ładowarce 50kW czas około 53 minuty.
Takie mniej więcej ładowanie to mam w oczojebie..

Zna ktoś turecki aby coś dodać :D
:D Niedawno oglądałem filmik o bateriach w Niro EV, po (chyba) koreańsku.. 🤣 Ale: kiedyś w trakcie szkolenia taternickiego zszedłem do Zakopca po żarcie. I stoję sobie koło budy z hotdogami przy PKS, a przede mną miejscowy zamawia coś tam.. zrozumiałem tylko Coca-cola 🤣

Pozdrawiam