Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty

Michal

Moderator
Ja dzisiaj złożyłem ostatni podpis na wniosku mój elektryk w PKOleasing do leasingu z 12.2020 i teraz czekam, czy wszystko było poprawnie wypełnione i podpisane.
Jeśli umowa pójdzie poprawna to dostanę już przelew i to będzie potwierdzenie, że jest ok, czy są jakieś kroki pośrednie?

Last edited:

Michal

Moderator
Moim zdaniem przy kwocie 27 tyś, jest o co powalczyć i ja zadzwoniłbym albo napisał do kilku kancelarii.

Quba88

Posiadacz elektryka
Handlowiec z oddziału EFL, zresztą szeroko tu kiedyś polecany, jasno i wyraźnie komunikował, że EFL na pewno przystąpi do programu. Oczywiście nie mam tego w umowie. I tu powstaje pytanie - czy sprzedawca może oszukiwać klienta w celu podpisania umowy. Jeżeli tak, no to przychodzi mi tylko opić na smutno swoją naiwność. Ale jeżeli przyjmujemy, że tak nie wolno - to można i należy podjąć jakieś kroki.
Znam handlowca. Mi wyraźnie mowil że nic mi nie może obiecać. Poza tym ciężko będzie Ci cokwiek udowodnić bez słowa.pisanego osoby upoważnionej. Ja się na szczęście załapałem w PKO jako jeden z pierwszych na standardowa ścieżkę

Michal

Moderator
No fakt, że ja miał bym w sądzie trochę łatwiej, bo PKOleasing zawarło umowę z BOŚ, tylko nie chcieli obsługiwać leasingów z przed chyba czerwca 2021. Ale zapytać na pewno nie zaszkodzi. Poszukałbym też głębiej w internecie, czy nie pisali czegoś więcej na ten temat w czasie do powstania carfleet. Te linki, które podesłałem, to wpisy z okresu chyba 08.2020 - 07.2021 i pierwsze dwa jakie mi się pojawiły w Google - może jest coś więcej i bardziej obciążającego.

Quba88

Posiadacz elektryka
@Quba88 Mi jasno i wyraźnie komunikowano, że przystąpienie EFL do Mojego Elektryka jest dla nich priorytetem. I dowód na to mam. Co masz na myśli pisząc "osoba upoważniona"? Przecież zawierając umowę nie rozmawiasz z Zarządem leasingodawcy tylko właśnie ich przedstawicielem - nawet umowę podpisuje przedstawiciel.
Ale ma określone pełnomocnictwo które zgodnie z prawem musi być umocowane przez Zarząd. Tak działają przepisy. Sprawdzałeś przy umowie zakres pełnomocnictwa? Może ma tylko do podpisania określonych umów, a nie deklaracji co do umowy Moj Elektryk. O to chodzi w osobie upoważnionej. Poza ty stwierdzenie ze jest dla nich priorytetem nie znaczy ze ostatecznie sie zdecyduja. BOŚ ma taką a nie inną umowę, że leasingi (jak było widać jak niechętnie je podpisują). Chcesz to walcz. Moim zdaniem w sądzie i UOKIK szansy nie ma. To było Twoje ryzyko podpisania umowy z EFL z którego powinieneś sobie zdawać sprawę.

krzyss

Pionier e-mobilności
Otrzymałem z 5 tygodniowym poślizgiem 19 stronicową umowę z BOŚ, ciągle BOŚ nie mógł jej przygotować.
W piatęk podpisuję w leasingu i oni to wysyłają do BOŚ i czekamy chyba już tylko na kasę... :D
Wiesci z frontu z Santander leasing. Poprawilem tydzien temu jeden dokument.
Wlasnie leasing przyslal mi jakies korekty i oplate 450zl do zaplacenia.

Wiec naprawde sie dzieje :)
Juz w myslach wydaje kase z dofinansowania ;) obszywana prawdziwa skórka kierownica i dwa przednie fotele 😜

Last edited:

Jusand

Posiadacz elektryka
Czy ktoś coś wie na temat wstecznych wniosków w Santander Consumer Multirent?
Mi opiekun mówi, że na koniec kwartału będzie możliwość. Już był termin 2 kwartał i 3. Dziś znów wysyłam zapytanie, czy już to ogarnęli. W końcu koniec kwartału.😉

Jusand

Posiadacz elektryka
Czy ktoś coś wie na temat wstecznych wniosków w Santander Consumer Multirent?
Taką odpowiedź dziś dostałem

Mam informację z przed kilku dni z działu produktów, że jesteśmy na etapie wdrażania rozwiązań systemowych i operacyjnych. Myślę, że niebawem będzie miał Pan komunikat w tej sprawie.