Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty

Rajmund

Zadomawiam się
Chcialbym poinformowac , ze wreszcie otrzymalem przelew 27 tys z Santander Leasing. po ok 2 misiacach od zalatwienia wszystkich papierow. Auto - Leaf mam juz prawie 2 lata - bez 3 miesiecy :).

planzero

Fachowiec
my dalej nic - VW leasing, czekamy na kasę już od bodaj sierpnia...

planzero

Fachowiec
i tu wjeżdża SASIN cały na biało i pyk! mamy dopłatę na koncie. co nie zmienia mojego pytania o to, dlaczego to tyle trwało....

Michal

Pionier e-mobilności
Whaaaat?!?! Po wpisie [link] uznałem, że sprawdzę swoje konto firmowe i co... Jest przelew 16.12.2022!
Dokładnie 1 dzień przed terminem 2 lat używania auta :D

Piszę również tutaj po to była wsteczna możliwość uzyskania dopłaty PKOLeasing.

Podsumowując:
Samochód odebrany w leasingu 17.12.2020 (-729 dni)
Data robienia gównoburzy (skargi na opieszałość) w PKO, BOŚ, NFOŚiGW 20.06.2022 (-179 dni)
Data złożenia wniosku: 05.07.2022 (-164 dni)
Wniosek zaakceptowany przez PKO 18.05 (-214 dni)
Jednak aneks do umowy PKO 02.11.2022 (-44 dni)
Dostałem pocztą umowę podpisaną przez BOŚ 10.11.2022 (-36 dni)
Data otrzymania dotacji: 16.12.2022 (dzień 0)

Michal

Pionier e-mobilności
Jak dostanę dofinansowanie, to stawiam piwo albo flaszkę na kolejnym spotkaniu ;)
No to teraz trzeba zrobić jakieś spotkanie :D

JareG

Pionier e-mobilności
No to teraz trzeba zrobić jakieś spotkanie :D
Żeby Ci tylko tego dofinansowania wystarczyło.. 🤣
No nic, trzeba uderzyć do mojego IdeaGetinLeasing.. tyle dobrego, że choć umowe z BOŚ podpisali.

Pozdrawiam

Michal

Pionier e-mobilności

JareG

Pionier e-mobilności
Na jedną flaszkę starczy ;)
Nie jestem jakimś tam wielkim koneserem/znawcą. ale coś mi się wydaje, że są takie flaszki na które kilka takich dotacji byłoby mało.. 🤣

Pozdrawiam

Rafael

Nowy na Forum
Data robienia gównoburzy (skargi na opieszałość) w PKO, BOŚ, NFOŚiGW 20.06.2022 (-179 dni)
Napisz w jaki sposób tą gównoburze zrobiłeś. Mnie Santander Multirent zaczyna wnerwiać za swoją opieszłość, więc pójdę Twoją ścieżką

Husar

Nowy na Forum
Czy ktoś tutaj walczy o aneks ( by otrzymać wstecznia dotacje) z Santander Consumer Multirent?