Na razie Tesla nie ma auta, które by mi pasowało. No i nawet gdyby się takowe pojawiło, to raczej nie kupiłbym (o ile nawet byłoby mnie stać) - bo jestem tradycjonalistą tzn. lubię stabilizację, nawet kosztem lepszej funkcjonalności. Nie lubię gwałtownych zmian, chyba stary się już zrobiłem 🤣
No i naczytałem się tego, co mnie mogłoby spotkać po zakupie

ALE: to bardzo dobrze że jest taka Tesla. Bo dzięki niej reszta świata motoryzacyjnego musi gonić, zmieniać się (docelowo na lepsze mam nadzieję). I to dla mnie mógłby być powód zakupu Tesli - jako wyraz poparcia. Szkoda, że nie ma Tesli podobnej z wyglądu do oczojeba, może tylko trochę większej, i 4x4

No i szkoda, ze Tesla nie ma takiej opcji dla tradycjonalistów: mam wersję systemu, która mi pasuje to bez mojej zgody nie można jej zmienić.. a jednocześnie ja mam możliwość wgrania konkretnej wersji - poczytam sobie o niej, i jeśli mi przypasuje to ją wgrywam - a jeśli się okaże, że jednak to nie to, to wracam do starej wersji. To IMO ukróciłoby większość marudzenia 🤣
A cała ta dyskusja jest stratą pary, wystarczyło poczytać - nawet tylko ten dział foruma - przed zamówieniem. Skoro mimo wszystko jednak ktoś Teslę zamówił, to teraz albo się jej pozbędzie, albo się przyzwyczai. Marudzenie i obrażanie się na grata nie ma sensu, bo to nic nie daje.
Nie dotyczy to przypadku @coolera, który wyglądał na marudzenie, ale się okazuje że to prawdziwa wtopa.
Pozdrawiam