Elon i jego kamery…

Bronek

Pionier e-mobilności
Borsuk to największy przedstawiciel rodziny łasicowatych zamieszkujący Europę. Mieszka głównie w lasach mieszanych i liściastych. Lubi przebywać w podmokłych obszarach blisko zbiorników wodnych. Jego znakiem rozpoznawczym są czarne i białe pasy na głowie. Głównie prowadzi nocny tryb życia.

Ciekawostką jest to, że borsuki należy do najczystszych zwierząt na świecie. Często można spotykać je podczas sprzątania nor, które rozwidlają się na wiele tuneli. Pomieszczenia przeznaczone są miedzy innymi na opiekowanie się młodymi i gromadzenie śmieci, które są regularnie wynoszone.

Są również świetnymi lekarzami, zjadają różnorodne połączenia żywności, wiedząc, jaki pokarm działa na nich najlepiej.

Zazwyczaj borsuki są postrzegane przez ludzi jako niezbyt przyjemne stworzenia, dlatego pewna organizacja, znając nastawienie społeczności, postanowiła walczyć ze stereotypami. Stąd 6 października stał się Dniem Borsuka.
I to jest pointą tej dyskusji. Borsuk by się wyleczył z Tesli. Zeżarł by ją

Bronek

Pionier e-mobilności
Przejdzie Ci jak dłużej poobcujesz. O ile coś nie walne, jak z ta porzeczka, zawieszenie, czy lakier itp.
To pikuś. Oceniam 70% poprawili i masę rzeczy dodali
30% spiepszyli.
I niestety zapowiada się wg nie okres pogorszenia stanu obsługi Tesli. Jest ten dualizm USA i reszta Świata. I co raz więcej kierwców tej marki i tym samym wiadomo przyrasta ilość.... tych co będą bohaterami YT.
Ja widzę to od ok roku. Pojawiają się pierdoły przydatne jak widoczki z kamerek przesuwane (fajne ale to tylko miły dodatek) a kilka funkcji działa gorzej. Summon, parkowanie, wyprzedzanie, zjazdy, znaki itd.. Czyli rzeczy istotne dla jazdy

JareG

Pionier e-mobilności
Na razie Tesla nie ma auta, które by mi pasowało. No i nawet gdyby się takowe pojawiło, to raczej nie kupiłbym (o ile nawet byłoby mnie stać) - bo jestem tradycjonalistą tzn. lubię stabilizację, nawet kosztem lepszej funkcjonalności. Nie lubię gwałtownych zmian, chyba stary się już zrobiłem 🤣
No i naczytałem się tego, co mnie mogłoby spotkać po zakupie :D
ALE: to bardzo dobrze że jest taka Tesla. Bo dzięki niej reszta świata motoryzacyjnego musi gonić, zmieniać się (docelowo na lepsze mam nadzieję). I to dla mnie mógłby być powód zakupu Tesli - jako wyraz poparcia. Szkoda, że nie ma Tesli podobnej z wyglądu do oczojeba, może tylko trochę większej, i 4x4 :D:) No i szkoda, ze Tesla nie ma takiej opcji dla tradycjonalistów: mam wersję systemu, która mi pasuje to bez mojej zgody nie można jej zmienić.. a jednocześnie ja mam możliwość wgrania konkretnej wersji - poczytam sobie o niej, i jeśli mi przypasuje to ją wgrywam - a jeśli się okaże, że jednak to nie to, to wracam do starej wersji. To IMO ukróciłoby większość marudzenia 🤣
A cała ta dyskusja jest stratą pary, wystarczyło poczytać - nawet tylko ten dział foruma - przed zamówieniem. Skoro mimo wszystko jednak ktoś Teslę zamówił, to teraz albo się jej pozbędzie, albo się przyzwyczai. Marudzenie i obrażanie się na grata nie ma sensu, bo to nic nie daje.
Nie dotyczy to przypadku @coolera, który wyglądał na marudzenie, ale się okazuje że to prawdziwa wtopa.

Pozdrawiam

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
My z Szanowną jesteśmy w "smudze cienia" i takie zabawki jak m.in Tesla lekko doświetlają te lekko już ciemne kąty życia.
Nie oczekujemy po aucie osobowym praktyczności a przyjemności.
Z drugiej strony to swego rodzaju zakłamanie, bo przyjemność się szybko kończy gdy eksploatacja samochodu zaczyna wkurzać.
W Tesli podoba mi się brak dużych zmian w wyglądzie. Stare auta są jak nowe, a nowe tylko dyskretnie się różnią. Maskowanie upływu czasu jest miłe jak maseczki w Covidzie dla wielu Pań.
Chcąc korzystać z dodatków jakie są w wiecznej beta fazie, 😫 nie dość, iż trzeba zapłacić, to jeszcze nie wiadomo dokładnie za co i jak długo to co się pojawi będzie jeszcze trwało?
Ale teraz jest to opisane po polsku i skomentowane do bólu w mediach. Nawet w gorszym świetle niż w rzeczywistości.
Generalnie za te pieniądze kupuje się samochód elektryczny tani w eksploatacji, prosty w konstrukcji, o niemal sportowych parametrach. Użytkując go możemy uczestniczyć w swoistym eksperymencie, bez gwarancji powodzenia ale pełnym obietnic. Czasem nawet trzeba za to zapłacić. Wszystko za naszą zgodą. Ale czasem chyba po za świadomością? Tak działają nasze łby, wypierają i idealizują
A powinno byc: Nie pasuje, to nie wchodzimy w to i tyle.
No ale w Świecie wymagania instrukcji do młotka, mało kto czyta te obszerniejsze opisy. To raz.
A dwa, lubimy ryzyko, nowości i wierzymy w cuda. Skoro napisali FSD i przetłumaczyli, to jak z ciążą z zapatrzenia , musi tak być i koniec.

Michal

Moderator
Niech nam da za dwa lata połowę tego co obiecał, a i tak przyszłość będzie cudowna ;)

p0li

Pionier e-mobilności
Borsuk to największy przedstawiciel rodziny łasicowatych zamieszkujący Europę. Mieszka głównie w lasach mieszanych i liściastych. Lubi przebywać w podmokłych obszarach blisko zbiorników wodnych. Jego znakiem rozpoznawczym są czarne i białe pasy na głowie. Głównie prowadzi nocny tryb życia.

Ciekawostką jest to, że borsuki należy do najczystszych zwierząt na świecie. Często można spotykać je podczas sprzątania nor, które rozwidlają się na wiele tuneli. Pomieszczenia przeznaczone są miedzy innymi na opiekowanie się młodymi i gromadzenie śmieci, które są regularnie wynoszone.

Są również świetnymi lekarzami, zjadają różnorodne połączenia żywności, wiedząc, jaki pokarm działa na nich najlepiej.

Zazwyczaj borsuki są postrzegane przez ludzi jako niezbyt przyjemne stworzenia, dlatego pewna organizacja, znając nastawienie społeczności, postanowiła walczyć ze stereotypami. Stąd 6 października stał się Dniem Borsuka.
czytala Krystyna Czubówna :D

JareG

Pionier e-mobilności
No przecież będzie większa wersja i 4x4...... cybertuck. A jak kolor Ci nie podejdzie to folią obkleisz ;)
Mam na stanie duże auta.. ale takiego kloca jak TC to bym nie chciał. w PL 5m to całkiem rozsądny kompromis, a ostatnimi czasy to nawet wolę okolice 4,5m albo nawet i oczojebne 4,2m 🤣 (którego mogę w garażu objechać na rowerze na około, a jak kiedyś wjechałem V-klasą, to mogłem się tylko wyczołgać przez bramę wjazdową - a ma 2,5m szerokości - kiedyś wydawało mi się, że to wystarczy :D)

Pozdrawiam

Zarek1988

Posiadacz elektryka
@Zarek1988 nie potrafisz się posługiwać tym samochodem i opowiadasz bajki na forum. Weź go lepiej sprzedaj. Telefonem z androidem też pewnie nie potrafisz się posługiwać. I po co takie głupoty na tym forum piszesz. Ja jechałem autostradą na autopilocie spryskiwałem szybę i nic mi nie zwalniał.

Edit: kurde pod złym nikiem napisałem tego posta ...ehhh 😀
Mistrzuniu, jak ja jeździłem teslą to Ty pewnie nawet nie słyszałeś że taka marka istnieje😉

Co z tego co powiedziałem jest bajką? To że spieprzyli totalnie soft? To, że na AP oślepiam auta jadące ze strony przeciwnej czy to, że wycieraczki chodzą jak nawiedzone??

Telefonu z Androidem nie miałem nigdy, od 2008 roku jestem szczęśliwym posiadaczem sprzętów Apple.

Cieszę się, że raz jechałeś autostradą👍🏼 mam nadzieję, że kiedyś będziesz miał okazję to powtórzyć. Nie małe osiągniecie. Szczere gratulacje👏🏽

Najnowsze dyskusje