Luzik jest i to spór co komu smakuje i dlaczego tak a dlaczego nie. To subiektywne czasem do bólu
Komu tak dała po heblach? Owszem są (ostatnio nie mam) fantomy ale one nie są gwałtowne.
Wiem, że za małe odstępy u nas (teraz karalne), to problem i nie można być idealistą i udawać iż tegonie ma , ale hamowanie to nie taki znów problem, bo po to ono jest aby zapobiegać skutecznie. Czyli gdyby to była prawdziwa przeszkoda to by było OK.
A jak nie to uff jak dobrze ze to nie dzik czy pijakl
Ile jest tych hamowań z woli kierowcy we wszystkich samochodach, bo kierowca coś zobaczyl,...? O wiele więcej
Sam tego nie doświadczam, a hamowanie asekuracyjne jakie ostatnio mijając TIRa miałem, uważam za nawet pożądane, bo gdyby za niego ktoś wyszedł, to byłby trup. Sam bym wtedy nie hamował licząc że nikogo tam nie ma. Tesla przesadza, ale mniej zabijeludzi i zwierząt przez to, niż bym ja zabił .
Nie neguję występowania takich przesądnych przypadków. Ale to tak prztaczanie że jazda samochodem to koszmar , bo są wypadki .
Systemy Tesli w porownaniu z innymi wypadają bardzo dobrze. Ale nie są idealne i to fakt.
Jest wyjście, nie kupować Tesli a jeśli już to nie korzystać lub korzystać umiejętnie z tego co w niej dobre.
Obleciałem ostatnio parę marek w cenie 500+ właśnie pod kątem przyjemnej i swobodnej jazdy i nikt tego nie robi lepiej. Ale te auta mają zawsze coś co Tesla ma gorsze. Jednak to ona w sumie na dzień dzisiejszy, jest najmniej upierdliwym autem w prowadzeniu po naszych porąbanych drogach. Tak to oceniam. Mam nadzieję że za 3-4 lata gdy u mnie w sposób naturalny przyjdzie czas na zmianę Xsa na nowe auto będzie coś lepszego?
I powiem Wam mało które auto wywołuje tyle emocji u psiadaczy po kilku latach, czego jestem przykładem. Inne mi zawsze wisiały. No może kamper? Może Harley, ale pierwszy bo wakacje, drugi bo społeczność /kumple