Skandaliczna jakość samochodu

Bronek

Pionier e-mobilności
A żeby być dokładnym to "informowaniem o zmianie światła na zielone" bo z tego jak kojarze to jak się zmieni z zielonego na czerwone podczas jazdy to autopilot będzie miał to raczej gdzieś - ale mogę się mylić.
O co chodzi? Zmienia z zielonego na czerwone, zahamuje. Ale w wersji FSD. I nie ruszy jak się nie dotknie wajhy lub pedału gazu
Przypominanie o zielonym to inna sprawa. Zauważyłem że mi przypomina nawet jak jadę normalnie bez AP,

Last edited:

Michal

Moderator
Ja dodatkowo jestem wielkim fanem:
  • pobierania lokalizacji z kalendarza i automatycznego ustawiania nawigacji. Niby o tym wiem ale co jakiś czas tak mnie to zaskakuje, że normalnie chwilę zajmuje mi uświadomienie sobie skąd nawigacja wie dokąd jechać - przez chwilę mam wrażenie jakby auto czytało mi w myślach :D
  • przyciszania muzyki przy otwieraniu drzwi;

Piter

Posiadacz elektryka
Mnie irytuje jazda na AP w korkach. Rusza dość gwałtownie a potem hamuje niepotrzebnie narażając się że ktoś ruszając z analogiczną prędkością wjedzie nam w dudę. Mogliby popracować nad płynnością. No i te wycieraczki…. Ostatnio w deszczowy dzień oczekiwałem że moja żona będzie dzwonić, że „jak to wyłączyć! Nie da się jechać! Zrób coś!” A tu cały dzień cisza… przy kolacji spytałem jak sie jechało w deszczu a ona na to „dziwnie bo wycieraczki się nie włączały, coś pewnie pogrzebałeś! ale włączałam sobie ręcznie więc było OK”. Ufff, da się jednak jechać tym autem!

Piter

Posiadacz elektryka
Z twierdzeniem o skandalicznej jakości samochodu to duża przesada. Nie jest to auto dla każdego, trzeba zmienić perspektywę i nie przejmować sie niedoróbkami lakieru czy niedziałającym frunkiem. Dla mnie Tesla to jak członek rodziny, który żyje i ma swoją duszę i jak każdy żywy organizm ma swoje lepsze i gorsze dni.

PiotrS

Posiadacz elektryka
Mnie irytuje jazda na AP w korkach. Rusza dość gwałtownie a potem hamuje niepotrzebnie narażając się że ktoś ruszając z analogiczną prędkością wjedzie nam w dudę.

U mnie jest dokładnie na odwrót.
Auto rusza w korku z opóźnieniem i bardzo ospale.
Kierowcy za mną się irytują.

I zatrzymuje się dość daleko za poprzedzającym autem.

Bronek

Pionier e-mobilności
A propos lokalizacji, to dzisiaj wyjechalem z garażu a tu patrzę jestem na rzeką jakieś 600m od domu. Fakt Świat się zmienia w Magbecie las podszedł pod zamek to u mnie Parsęta

20221019_114950_copy_800x360.jpg

Ale po odpaleniu ok. Brała pewnie po wifi i btsie

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie jest dokładnie na odwrót.
Auto rusza w korku z opóźnieniem i bardzo ospale.
Kierowcy za mną się irytują.

I zatrzymuje się dość daleko za poprzedzającym autem.
Teraz powinno być szybko. Odległość owszem jest nie po naszemu, no my na tyłkach siedzimy ale rusza okey... Jest poprawa, robi to fajnie bo nawet lekko ostro. Ja mam odkliknięte to asekuracyjne ruszanie w menu.

Last edited:

PiotrS

Posiadacz elektryka
Teraz powinno być szybko. Odległość owszem jest nie po naszemu, no my na tyłkach siedzimy ale tusza okey... Jest poprawa, robi to fajnie bo nawet lekko ostro. Ja mam odkliknięte to asekuracyjne ruszanie w menu.
Pokażesz gdzie się to odklikuje?