Do tego wszystkiego ABRP Ci wystarczy spokojnie.W Polsce jeszcze można samemu ogarnąć ale przydałaby się jakaś analiza dla całej Europy.
Za 2 tygodnie jadę 1 raz elektrykiem do Francji i już mam głowę kwadratową od tych rozważań gdzie się ładować czy na SC Tesli czy IONITY czy GreenWay. Czy kupować abonament czy iść na żywioł i improwizować….
Bez szans. Niektóre stacje mają różne ceny w zależności od pory dnia (patrz Tesla), inne mają abonamenty i stawkę zależną od abonamentu (na przykład greenway), jeszcze inne zniżki ileśtam procent (znowu greenway), kolejne znowu karty od producenta samochodu z preferencyjnymi stawkami (najczęściej ionity), etc. Ogólnie jeden wielki burdel. Nie wspominam nawet o różnicach w zależności od prędkości ładowarki DC (orlen, greenway). "Na szczęście" ładowarek w trasie jest tak niewiele, że i tak staje się tam, gdzie się musiWitam,
Czy jest gdzieś aktualna lista ładowarek w Polsce, wraz z aktualnymi cenami?
Jadąc Teslą nie ma co kombinować. Nawigacja od SCh do SCh jest perfekcyjna. Byłem Teslą 2x na lazurowym i nie było problemu z ładowaniem. Pod koniec miesiąca bede znowu w Nicei, ale jednak samolotem. Nawet Teslą taka podróż jest trochę męcząca.W Polsce jeszcze można samemu ogarnąć ale przydałaby się jakaś analiza dla całej Europy.
Za 2 tygodnie jadę 1 raz elektrykiem do Francji i już mam głowę kwadratową od tych rozważań gdzie się ładować czy na SC Tesli czy IONITY czy GreenWay. Czy kupować abonament czy iść na żywioł i improwizować….
Zwłaszcza latem w soboty jest chyba zmiana turnusów - masakra z dojazdami w tamtej okolicy :/Jadąc Teslą nie ma co kombinować. Nawigacja od SCh do SCh jest perfekcyjna. Byłem Teslą 2x na lazurowym i nie było problemu z ładowaniem. Pod koniec miesiąca bede znowu w Nicei, ale jednak samolotem. Nawet Teslą taka podróż jest trochę męcząca.
Wygoda ładowania na SCH jest wielka, ale koszt wyraźnie większy niż w roamingu GW.Jadąc Teslą nie ma co kombinować. Nawigacja od SCh do SCh jest perfekcyjna. Byłem Teslą 2x na lazurowym i nie było problemu z ładowaniem. Pod koniec miesiąca bede znowu w Nicei, ale jednak samolotem. Nawet Teslą taka podróż jest trochę męcząca.