Jak pobierać aktualizacje bez WIFI ?

Michal

Moderator
Z dużym opóźnieniem ale będą się pobierać. Możesz też co jakiś czas udostępnić hot-spot wifi z telefonu podczas jakiejś dłuższej jazdy i jeśli masz jakieś długo wiszące aktualizacje, to powinno pobrać.

ciastek

Pionier e-mobilności
Powiadomienie o aktualizacji dostaniesz bez wifi. Wtedy stawiasz hotspota z telefonu lub jedziesz do ulubionej kawiarni i ściągasz po wifi.

Michal

Moderator

chewbacca

Posiadacz elektryka
Z dużym opóźnieniem ale będą się pobierać. Możesz też co jakiś czas udostępnić hot-spot wifi z telefonu podczas jakiejś dłuższej jazdy i jeśli masz jakieś długo wiszące aktualizacje, to powinno pobrać.
sam do nie dawna aktualizowałem tylko przez LTE (hotspot z telefonu, tylko podczas jazdy) i nie powiedziałbym, że odbywało się to z dużym opóźnieniem. Tak jak wspomniał @ciastek - wyświetli ci się pomarańczowa strzałeczka w prawym górnym rogu ekranu w tesli. Jak zepniesz połączenie wifi z hotspotem telefonu to strzałeczka zmieni się w zieloną i będzie pobierać. Możesz w dowolnej chwili przerwać i kontynuować tylko wtedy, kiedy będziesz jeździć autem. Nie ma z tym problemu ani nie jest o jakoś uciążliwe. Jak zostawisz włączony hotspot w telefonie to Tesla sama powinna się z nim łączyć po zbliżeniu się z telefonem do samochodu.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Wydaje mi się ze przez lte wbudowane idą tylko ważne aktualizacje. Jak odebrałem auto to była wersja 2022.20 coś tam, następnego dnia znalazło dla mnie 2022.40.4 i pobrało ja sobie przez LTE samochodu. 2022.40.4.1 musiałem ściągać przez telefon i hotspot.

daniel

Señor Meme Officer

Michal

Moderator
Pierwszy wynik to link do posta z pytaniem. Klasyka internetu: użyj funkcji szukaj => szukaj znajduje tylko pytania.
A drugi link?
Klasyka internetu - użyj funkcji szukaj => gość kilka tylko pierwszy link, a odpowiedź jest w drugim 😂😂🤣
Klasyka internetu - wszystko im podać na tacy, bo sami nie są w stanie nawet zmarnować czasu na kliknięcie dwóch linków.
Klasyka internetu - "mój czas jest cenniejszy niż twój, więc dawaj mi odpowiedź, a nie jakiąś podpowiedzi jak znaleźć samemu"

No nie mogę 😂🤣 dawno się tak nie uśmiałem.

Last edited: